Brokerii de asigurări și-au ales noua conducere. Pentru prima dată a fost votată o femeie în funcția de președinte

În data de 15 ianuarie 2021 s-a întrunit în cadru statutar Adunarea Generală a membrilor Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, pentru a alege conducerea noului Consiliu Director, informează P.R.B.A.R. prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net. 
Economica.net - vin, 15 ian. 2021, 16:10
Brokerii de asigurări și-au ales noua conducere. Pentru prima dată a fost votată o femeie în funcția de președinte

Adunarea Generală a P.R.B.A.R. s-a întrunit în conformitate cu Convocatorului președintelui instituției, care a fost adresat în data de 13 decembrie 2020.

Respectându-se ordinea de zi, membrii Patronatului au supus la vot și au aprobat componența noului Consiliului Director pentru următorii doi ani, alegându-i astfel în funcția de președinte pe Adriana Grecu (directorul general al companiei AON România) și în funcțiile de vicepreședinți pe Ștefan Prigoreanu (director general al Millenium Insurance Broker) și Gheorghe Grad (director general al Renomia SRBA Insurance Broker).

„Le mulțumesc tuturor membrilor PRBAR care mi-au acordat încrederea prin votul lor! Acest vot mă onorează și mă determină să folosesc cât mai mult cu putință ceea ce am acumulat ca experiență, personală și profesională, în întreagă mea activitate în această industrie. Fiind prima femeie aflată la conducerea unei astfel de organizații din industria asigurărilor, eu cred că leadershipul feminin nu este doar un trend actual, ci și o nevoie de schimbare a perspectivelor, de abordare diferită, îmbinând inteligență emoțională, cu cea socială și cu pragmatismul necesar succesului în afaceri, ingrediente folosite în scopul consolidării pieței și poziției brokerilor, precum și a unui cadru general stabil și sigur, de care să se bucure clienții noștri. Consider că succesul unei organizații se află în dorința fiecărui membru de a contribui, de a se completa reciproc, de a inspira și de a motiva. Cred că rolul meu va fi acela de a crea mai multă coeziune în acest grup și mai multă unitate”, a declarat Adriana Grecu (foto).

Noul președinte a dat un semnal de continuitate a proiectelor dezvoltate de veche conducere.

„Alături de colegii mei din Consiliul Director, Ștefan Prigoreanu și Gheorghe Grad vom continuă proiectele începute cu privire la poziționarea brokerilor în piață, dezvoltarea educației financiare și creșterea calității serviciilor de intermediere. Preiau un mandat după o perioada dificilă și provocatoare, atât pentru industria noastră, cât și pentru economie, în general. Sunt obișnuită cu lucrul în condiții de presiune, dar în același timp sunt optimistă și dispusă să contribui cât pot de mult pentru a ajunge la finalul mandatului cu cât mai multe obiective realizate. Mă refer în special la finalizarea modificărilor privind legea distribuției în asigurări, pregătirea profesională, modificări legislative ale legii privind RCA, ca să le numesc doar pe cele imediate, la care PRBAR a avut un rol deosebit de important, fiind prezent la toate consultările pe aceste teme. Evident, vom acorda întreagă noastră atenție consolidării relațiilor cu Autoritatea de Supraveghere, dar și cu alte organizații de profil pentru a ridică nivelul profesional al pieței cât mai aproape de standardele europene. PRBAR Academy se va reamina și readapta noii epoci post-pandemie (sperăm, cât mai curând) și vom anunță reluarea unor proiecte de succes, precum și începerea unor inițiative noi”, a mai precizat noul președinte.

 

„Votul de astăzi al colegilor mei din Patronat vine într-un moment în care cuvântul de ordine e coeziune și unitate. Avem nevoie de un PRBAR puternic, astfel încă să ne aducem în continuare o contribuție semnificativă la construcția unei piețe de asigurări normale și sănătoasă, în beneficiul tuturor celor implicați: clienți, parteneri, angajați, și acționari. Ca vicepreședinte voi continua demersurile și implicarea pe care mi-am asumat-o încă de la înființarea Patronatului și voi continua și în această nouă etapă să militez pentru modernizarea și dezvoltarea industriei locale de asigurări. Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată”, a spus Ștefan Prigoreanu.

„Ca membru fondator am urmărit și analizat în fiecare an toate intențiile și activitățile PRBAR, încă din 2017. Determinarea, profesionalismul și, cel mai important, dorința de a aduce un suflu nou pe piața intermedierilor în asigurări cred că se pliază foarte mult pe ceea ce consider eu că ar trebui să facă o organizație patronală în domeniul asigurărilor. Ca vicepreședinte al PRBAR voi continuă implicarea cu speranța și încrederea că pot contribui într-un mod direct și activ la dezvoltarea acestei profesii, la promovarea unor idei și acțiuni care să ducă industria locală de asigurări într-o nouă etapă. Viteză cu care se schimbă lucrurile nu ne permite să nu fim prezenți în viitor începând chiar de azi. Facem asta deopotrivă pentru clienți cât și pentru businessul nostru”, a declarat Gheorghe Grad.

În cadrul aceleași sesiuni a Adunării Generale ale Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, a fost analizată solicitarea de aderare a HOLFIN Insurance Broker, membrii PRBAR adoptând cu unanimitate de voturi aderarea la valorile Patronatului.

Totodată, în urmă analizei membrilor PRBAR, a fost avizată pozitiv solicitarea de retragere a Crest Asig Broker de Asigurare din cadrul PRBAR.

Te-ar mai putea interesa și
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes...
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
 Peste 80% dintre români se declară mulţumiţi de furnizorul lor actual de electricitate, însă aceste date pot arăta ...
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni, în urma pandemiei, ...
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele – Barna
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele ...
Programele ce vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt pregătite în luna martie, a ...