BT: 32% dintre clienţii Bancpost au acceptat oferta de conversie a creditelor din franci elveţieni

Un procent de 32% dintre clienţii Bancpost au acceptat oferta de conversie a creditelor din franci elveţieni în euro sau lei iar primul contract de conversie a fost semnat miercuri, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.
Economica.net - mie, 18 iul. 2018, 15:51
BT: 32% dintre clienţii Bancpost au acceptat oferta de conversie a creditelor din franci elveţieni

„Primul contract de conversie din cadrul ofertei Banca Transilvania – Bancpost, destinată clienţilor Bancpost cu credite în franci elveţieni cu garanţii imobiliare, a fost semnat astăzi (miercuri, n.r.). În primele două săptămâni ale campaniei au avut loc 1.025 de întâlniri între echipele mixte Bancpost – BT şi clienţii Bancpost, ceea ce înseamnă aproximativ 85 de întâlniri/zi în cele peste 70 de sedii Bancpost incluse în campanie. 32% dintre clienţi au acceptat oferta de conversie a creditelor din CHF în euro sau lei, următoarea etapă fiind semnarea documentelor. Campania continuă până în 31 august”, se precizează în document.

Banca Transilvania şi Bancpost au lansat, la începutul lunii iulie, o ofertă dedicată clienţilor Bancpost care au împrumuturi în franci elveţieni cu garanţii imobiliare. Într-o primă etapă, cei aproximativ 2.250 de clienţi Bancpost eligibili pentru ofertă au fost contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la una dintre unităţile Bancpost incluse în campanie, pentru a afla detaliile ofertei. După întâlnirea cu echipa Bancpost – BT, clienţii au la dispoziţie 15 zile pentru a se hotărî cu privire la acceptarea conversiei, după care este necesară o nouă programare, tot la Bancpost, pentru semnarea documentaţiei aferente.

Oferta înseamnă pentru clienţii Bancpost cu credite în franci elveţieni cu garanţii imobiliare o reducere de 18%, aplicată soldului curent, din care sunt scăzute eventuale obligaţii de plată restante şi sumele calculate datorate de client şi neajunse la scadenţă, menţionează sursa citată.

Banca Transilvania a precizat, în 26 iunie, că a intenţionat să includă în achiziţionarea Bancpost şi subiectul despre clienţii cu credite în franci elveţieni care au fost cesionaţi, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar. Din acest motiv, oferta nu se adresează şi celor care au avut în trecut credite acordate de Bancpost, dar care au fost cesionate de Bancpost altor entităţi înainte ca Banca Transilvania să achiziţioneze pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Eurobank la Bancpost.

Banca Transilvania a devenit, în aprilie 2018, proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...