BT Leasing vrea să emită obligaţiuni de până la 10 milioane euro

BT Leasing Transilvania IFN, parte a grupului financiar bancar Banca Transilvania, vrea să împrumute între 22,5 milioane lei (5 milioane euro) şi 45 milioane lei (10 milioane euro), prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani. Oferta va spori la 40 de milioane campania grupului Băncii Transilvania de a atzrage resurse de pe piaţă.
Economica.net - lun, 03 dec. 2012, 12:07
BT Leasing vrea să emită obligaţiuni de până la 10 milioane euro

Obligaţiunile ar urma să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti şi vor avea o dobândă fixă, plătită semestrial.

Prospectul preliminar în vederea evaluării intenţiei a fost aprobat săptămâna trecută de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Oferta ar urma să fie intermediată de BT Securities, firma de brokeraj a grupului Banca Transilvania.

BT Leasing Transilvania IFN a înregistrat anul trecut venituri de 91,7 milioane lei (21,6 milioane euro), în scădere cu aproape 12%, şi cheltuieli de 81 milioane lei (19,1 milioane euro), cu 16% sub costurile din 2010. Astfel, profitul a urcat cu 73%, la aproape 9 milioane lei (2,1 milioane euro).

O emisiune de obligaţiuni ar urma să fie lansată şi de Banca Transilvania. Instituţia de credit vrea să împrumute 30 milioane euro printr-o emisiune de obligaţiuni convertibile, cu maturitate de până la 7 ani şi pentru care ar putea plăti o dobândă anuală cu 6 – 6,25 puncte procentuale peste EURIBOR la şase luni, rată situată în prezent la 0,342%.

Cea mai recentă emisiune de obligaţiuni corporative şi, totodată, ultima din ultimii şapte ani de pe piaţa de capital locală a fost derulată în luna octombrie, când distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy România a atras 250 milioane lei (54,6 milioane euro) printr-o ofertă în care a vândut obligaţiuni cu maturitate la cinci ani, cu o dobândă fixă de 7,4% pe an.

Alături de obligaţiunile GDF Suez Energy România, la bursa de la Bucureşti mai sunt listate două emisiuni de obligaţiuni corporative, ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (130 milioane lei) şi ale Băncii Europene de Investiţii (300 milioane lei).

Anterior ofertei GDF Suez Energy România, cea mai recentă emisiune de obligaţiuni lansată de o companie din România şi listată la BVB a fost în 2005, de către Banca Transilvania. Titlurile respective au ajuns la scadenţă în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Comisarul european Johannes Hahn se declară încrezător că Republica Moldova va începe curând negocierile de aderare la UE
Comisarul european Johannes Hahn se declară încrezător că Republica Moldova va începe curând negocierile de aderare ...
Republica Moldova ar urma să înceapă în curând negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE), dar Chişinăul mai are mult de muncă în ce priveşte reforma justiţiei, a declarat joi......
Valul de căldură a dus la numeroase întreruperi ale alimentării de energie electrică în Mexic
Valul de căldură a dus la numeroase întreruperi ale alimentării de energie electrică în Mexic
Mai multe regiuni din Mexic, printre care capitala Ciudad de Mexico, cu cei 9 milioane de locuitori ai săi, au suferit întreruperi ...
Au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii
Au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de la Piaţa Universităţii
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că au fost au fost instalate primele scări rulante noi în pasajul pietonal de ...
Ciucă: România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova
Ciucă: România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova
Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, care deţine şi funcţia de preşedinte al Senatului, ...