1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Bucureștenii sunt așteptați la Festivalul Peștelui din parcul ASAS

Bucureștenii sunt așteptați sâmbătă și duminică, în parcul Academiei de Științe Agricole și Silvice, la Festivalul Peștelui "Victorița Pescărița", unde vor putea să guste produse și preparate diverse din pește pregătite după rețete tradiționale.

23 noi, 2013 | Agerpres
Vedeta festivalului va fi borșul de pește, nu mai puțin de 1.000 de porții urmând să fie gătite în cursul zilei de sâmbătă. De asemenea, cei prezenți vor avea ocazia să încerce pește la grătar: păstrăv, scrumbie, macrou, file de crap, rechin, sau saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei și mămăliguță, salate de icre de crap și știucă, sprot marinat și sărat, scrumbie și file de scrumbie marinate, informează Agerpres.
 
Peștele afumat va fi prezent la festival într-o varietate de sortimente: batog de crap afumat, păstrăv, scrumbie, macrou, sprot și file de hering afumat.
 
Festivalul peștelui este deschis sâmbătă între orele 10,00-18,00 și duminică între orele 10,00-16,00. 
Potrivit Patronatului Peștelui din România, consumul oficial de pește se ridică la 4,5 kilograme pe locuitor anual, însă în țările UE ajunge în medie la 25 de kilograme pe locuitor pe an. Cel mai mare consum se regăsește în Portugalia, cu 66 de kg, și în Spania, cu 48 kg pe locuitor anual. 
 
În total, în România se consumă anual 110.000 tone pe an, din care numai 12.000 tone sunt produse în țară, restul cantității provine din import

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO