București: Străzile laterale deszăpezite 80 la sută în sectoarele 2 şi 3 şi 40 la sută în sectoarele 5 şi 6

Străzile laterale ale Capitalei sunt deszăpezite în proporţie de 80 la sută în sectoarele 2 şi 3 şi de 40 la sută în sectoarele 5 şi 6, conform centralizărilor făcute de municipalitate de la primăriile de sector.
Economica.net - lun, 27 ian. 2014, 19:23
București: Străzile laterale deszăpezite 80 la sută în sectoarele 2 şi 3 şi 40 la sută în sectoarele 5 şi 6

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în acest moment se acţionează în continuare pentru lărgirea părţii carosabile, iar utilajele de deszăpezire intervin pe străduţele laterale.

Conform raportărilor primite de la firmele de deszăpezire, până în acest moment s-a intervenit pe străzile laterale, în Sectorul 1 – 60 la sută, în sectoarele 2 şi 3 – 80 la sută, în Sectorul 4 – 70 la sută, iar în sectoarele 5 şi 6 – 40 la sută.

„74 de basculante de zăpadă au fost scoase în noaptea de duminică spre luni din intersecţiile mari ale Bucureştiului, mă refer la 13 Septembrie – Sebastian, Calea Rahovei – Sebastian, Podul Izvor, Piaţa Română, Piaţa Lahovari, Piaţa Dorobanţi, Piaţa Universităţii, capătul tramvaiului 32 (Mitropolie). Acţiunea continuă intens în această noapte din cauză că meteorologii anunţa ninsori şi vânt destul de puternic pentru ziua de miercuri. Facem eforturi susţinute că noul strat de zăpada care se va depune, să nu afecteze circulaţia în Bucureşti”, spune primarul Sorin Oprescu, care a cerut continuarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire pe toate străzile laterale, precum şi evacuarea zăpezii din marile interesecţii.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că evcuarea zăpezii este posibilă doar pe timpul nopţii atunci când se intervine împreună cu echipajele Brigăzii Rutiere şi ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Totodată, având în vedere obligaţia persoanelor fizice şi juridice de a curăţa trotuarele de zăpada şi gheaţă, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Control, au verificat 55 de artere principale, fiind date 20 de amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Totodată, au fost somate 307 persoane juridice şi asociaţii de proprietari.

În intervalul 7.30- 17.00, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Urgenţă Bucureşti s-au înregistrat 80 solicitări pentru SMURD, iar la Spitalul de Urgenţă Floreasca – 15 cazuri de fracturi, entorse, luxaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada interzice giganţilor chinezi Huawei şi ZTE implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul său
Canada va interzice giganţilor chinezi ai telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE să lanseze reţeaua 5G, după ani de tergiversare, a anunţat joi guvernul premierului Justin Trudeau, transmite AFP....
Poli AutoFest, expoziție de mașini și tehnologie la Politehnica din București
Poli AutoFest, expoziție de mașini și tehnologie la Politehnica din București
În perioada 20 - 22 mai 2022 Universitatea Politehnică București organizează Poli AutoFest, un eveniment dedicat celor ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 20.05.2022
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 20.05.2022
Cursul euro/leu a început ziua aproape de nivelul anunţat ieri de BNR.
Ministrul Energiei s-a întâlnit cu o delegație Shell și a invitat compania să revină în România. Shell a vândut tot acum 15 ani
Ministrul Energiei s-a întâlnit cu o delegație Shell și a invitat compania să revină în România. Shell a vândut ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează ...