1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Bucureştenii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier

Bucureştenii reuniţi în Grupul civic Iniţiativa Prelungirea Ghencea au decis înfiinţarea unei asociaţii de cartier, care îşi propune să reprezinte şi să apere interesele a peste 20.000 de locuitori din zonă.

15 sep, 2016 | Agerpres

'După aproape patru ani de proteste şi petiţii, pentru a nu mai fi ignoraţi de autorităţi, cetăţenii din Prelungirea Ghencea îşi fac asociaţie de cartier. (...) Asociaţia îşi propune să reprezinte şi să apere interesele a peste 20.000 de locuitori din zonă, militează pentru amenajarea zonei conform nevoilor locuitorilor - modernizarea străzii principale, cu trotuare, piste de biciclete şi pasaj suprateran peste şoseaua de centură, extinderea reţelelor de utilităţi, parc, şcoală, grădiniţă -, pentru dezvoltare urbanistică armonioasă, nu haotică, aşa cum este în prezent', se arată într-un comunicat al asociaţiei..

Evenimentul de lansare a asociaţiei va avea loc sâmbătă, la el fiind invitaţi reprezentanţi de la Primăria Capitalei, CNADNR, Primăria sectorului 6, Primăria sectorului 5, Primăria Bragadiru, Primăria Domneşti, Consiliul Judeţean Ilfov, Brigada Rutieră Bucureşti, Prefectura Capitalei. Cu această ocazie, cetăţenii doresc să afle informaţii la zi despre stadiul proiectelor de infrastructură şi despre măsurile luate pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei în zonă.

'De la un singur om în 2013, acum suntem un nucleu de zece membri activi şi avem peste 5.000 de susţinători pe pagina de facebook dedicată iniţiativei. Am trimis petiţii şi reclamaţii autorităţilor, am organizat proteste, am fost în audienţe la primari şi directori de instituţii publice, am participat şi am luat cuvântul în şedinţele de consiliu local şi general. De multe ori am fost copleşiţi de neputinţa de a convinge autorităţile că şi în Prelungirea Ghencea trăiesc oameni, că în Bucureşti, capitala ţării, nu este normal să mergem cu copiii de mână prin noroaie sau pe carosabil', se arată în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO