1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

News

Bucureştenii îşi pot schimba cărţile de identitate şi în weekend

Programul de lucru pentru eliberarea cărţilor de identitate va fi prelungit în weekendul acesta în Capitală în contextul alegerilor europarlamentare de duminică.

22 mai, 2014 | Agerpres

Primăria sectorului 1 a precizat că cetăţenii care au cărţile de identitate expirate, pierdute sau distruse îşi pot schimba buletinele inclusiv în ziua alegerilor. Actele de identitate vor fi eliberate în aceeaşi zi.

Programul cu publicul al birourilor de evidenţă a persoanei din sector a fost prelungit, astfel că se va lucra sâmbăta între orele 8,00 - 16,00, iar duminica în intervalul orar 8,00 - 21,00.

Cetăţenii care domiciliază în această zonă administrativă sunt aşteptaţi la unul dintre cele cinci birouri ale Serviciului de Evidenţă a Persoanei din Piaţa Amzei, străzile Arhitect Ion Mincu, General Berthelot, Ion Neculce şi bulevardul Bucureştii Noi. Patru dintre birouri îşi au sediile în incinta secţiilor de poliţie.

Pentru a-şi reînnoi buletinul de identitate cetăţenii trebuie să prezinte: certificatul de naştere, de căsătorie sau, după caz, hotărâre de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă, precum şi contractul de vânzare-cumpărare al locuinţei. Persoanele care nu deţin o locuinţă proprietate personală trebuie să fie însoţiţi de proprietarul imobilului unde locuiesc pentru a face dovada de primire în spaţiu.

Contravaloarea cărţilor de identitate şi taxa de timbru fiscal se vor achita la ghişeele Birourilor de Evidenţă a Persoanei sector 1.

Şi în sectorul 2 programul pentru schimbarea cărţilor de identitate a fost prelungit. Birourile şi compartimentele Direcţiei Publice de Evidenţa Persoanei şi Stare Civilă din cadrul Primăriei sectorului 2 vor lucra sâmbăta între orele 8,00 - 16,00, iar duminica în intervalul orar 8,00 - 21,00. În aceeaşi zi cu depunerea solicitării va fi eliberată noua carte de identitate.

În funcţie de adresa lor de domiciliu persoanele care trebuie să-şi schimbe cărţile de identitate se pot adresa la cele patru secţii de poliţie în care funcţionează serviciile specializate ale Primăriei sectorului 2 şi anume: Secţia 6 Poliţie situată pe strada Paul Greceanu, Secţia 7 Poliţie de pe strada Teiul Doamnei, Secţia 8 Poliţie aflată pe şoseaua Mihai Bravu şi Secţia 9 Poliţie de pe şoseaua Pantelimon.

În sectorul 3 birourile Direcţiei Publice de Evidenţa Persoanei vor lucra sâmbăta aceasta în intervalul orar 8,30 - 16,00, iar duminica între orele 8,30 - 21,00.

În sectorul 4 programul de lucru cu publicul al compartimentelor de evidenţă a persoanelor va fi sâmbăta aceasta între orele 8,00 - 16,00, iar duminică în intervalul orar 8,00 - 21,00.

În sectorul 5 birourile Direcţiei Publice de Evidenţa Persoanei vor fi deschise publicului sâmbata în intervalul orar 8,00 - 16,00, iar duminica între orele 8,00 şi 21,00. Acestea funcţionează în Secţiile de Poliţie nr. 17, 18, 19 şi 24.

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor sector 6 va avea în weekend un program de lucru prelungit. Funcţionarii vor lucra sâmbăta de la 8,00 la 16,00, iar duminica între orele 8,00 şi 21,00. Totodată, Serviciul Stare Civilă va menţine deschis Biroul Decese în weekend între orele 9,00 şi 13,00.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO