Bucureşti şi Braşov, printre cele mai ieftine 21 destinaţii de călătorie în 2017 recomandante de Forbes

Din Filipine până în Georgia, trecând însă şi prin România, cei interesaţi pot alege dintre cele mai ieftine destinaţii turistice incluse într-un top alcătuit de Forbes pentru anul 2017. 
Economica.net - mie, 04 ian. 2017, 10:03
Bucureşti şi Braşov, printre cele mai ieftine 21 destinaţii de călătorie în 2017 recomandante de Forbes

Acest clasament, în care figurează Bucureştiul şi Braşovul, este realizat pe baza unor idei de excursii exotice şi accesibile, venite din partea unor experţi în călătorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz şi Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre călătorii, care a câştigat o sumă considerabilă vizitând circa 50 de ţări, şi Lee Abbamonte, cel mai tânăr american care a vizitat toate ţările din lume.

1. Vietnamul de Nord

Vietnam reprezintă o destinaţie binecunoscută pentru cei care nu dispun de un buget generos, însă zona aflată la nord de Hanoi, de-a lungul graniţei cu China, este deseori trecută cu vederea de turişti. Experţii Forbes susţin că acest lucru nu ar trebui să se întâmple deoarece tocmai în Vietnamul de Nord se află ”cele mai senzaţionale peisaje”, dar şi o cultură ce merită cunoscută. Culturile de orez de pe versanţii terasaţi, munţii înalţi, serpentinele şi cultura minorităţilor naţionale sunt doar câteva dintre acestea. Cazarea poate costa între 10-15 dolari pe noapte, dar poate fi găsit adăpost şi în dormitoare comune, contra a 5 dolari. Un fel de mâncare costă între 0,5 – 2 dolari, iar transportul nu este mai mult de câţiva dolari între oraşe, însă o variantă şi mai ieftină este închirierea unei motociclete.

2. Bişkek, Kârgâzstan

Cu 93% din teritoriu constituit din munţi şi cu o istorie şi o cultură de mii de ani, Kârgâzstanul este una dintre cele mai spectaculoase şi subestimate ţări din lume, se arată în topul Forbes. Capitala Bişkek este un centru incredibil pentru explorarea Asiei Centrale, cu rămăşiţe ale Drumului Mătăsii, precum turnul Burana, aflat în apropiere, şi oportunităţi minunate de drumeţie în peisajul montan. Cazarea în oraş costă circa 15 dolari pe noapte, iar o masă bună începe de la 2 dolari. Cazarea într-o iurtă tradiţională, cu două mese incluse, costă circa 20 de dolari de persoană.

3. Lisabona, Portugalia

Lisabona oferă o combinaţie de muzee, clădiri istorice, muzică eclectică, viaţă de noapte, pieţe şi cafenele, totul într-o atmosferă arhaică. Cazarea costă în jur de 30 de dolari.

4. Seul, Coreea de Sud

Seul este o metropolă fascinantă, în care abundă infrastructura super tehnologizată, zgârie-nori moderni, clădiri istorice, cu o mare populaţie de expaţi şi mâncare tradiţională delicioasă, la preţuri mici.

5. Bucureşti, România

”Cu o arhitectură de câteva secole, Bucureştiul prezintă o varietate interesantă de vechi şi nou”, scrie Forbes. Publicaţia recomandă turiştilor care ajung în capitala României – un ”oraş în dezvoltare” – să viziteze numeroasele muzee, cimitire şi situri istorice, neuitând să recomande şi viaţa de noapte, dar şi mâncarea bună şi ieftină.

6. Cape Point, Africa de Sud

Cape Point este locul în care pot fi văzuţi pinguinii africani, dar şi cel în care se află celebrele Boulder Beach şi Parcul Naţional Cape Point. În acest cel mai sud-vestic punct din Africa se poate ajunge în cadrul unei excursii de o zi organizată din Cape Town cu autobuzul. În schimbul a 35 de dolari, această excursie de o zi nu trebuie ”sărită” în 2017.

7. Creta, Grecia

Cea mai mare plajă din Grecia, Creta, este destinaţia perfectă pentru cei care sunt în căutare de petreceri la preţ mic, insula găzduind o varietate de cluburi şi restaurante, cu preţuri accesibile, dar şi plaje idilice. Există o varietate de posibilităţi de cazare la preţuri mai mici decât în zone mai cunoscute, precum Atena sau Santorini, mai arată sursa citată.

8. Palawan, Filipine

Filipine devine o destinaţie din ce în ce mai căutată în 2017, scrie Forbes. Palawan este locul în care ”magia se menţine, mai puţin atinsă şi mai liniştită” în comparaţie cu locurile populare ca insula Boracay. În Palawan pot fi admirate peisaje diverse şi ”cea mai frumoasă viaţă acvatică din ţară”, tocmai bună pentru scufundări şi explorarea sistemelor de peşteri subacvatice.

9. Burleigh Heads, Queensland, Australia

Pe fondul slăbirii puterii dolarului australian, destinaţiile din Australia au devenit mai accesibile ca oricând, mai scrie sursa citată care menţionează că preţurile la biletele de avion au scăzut, la fel şi cele la cazare, la tururi organizate şi la mâncare. La acestea se adaugă frumuseţea naturală a plajelor şi a parcurilor naţionale, dar şi clima subtropicală, cu 300 de zile cu soare pe an.

10. Porto, Portugalia

Porto este al doilea cel mai mare oraş din Portugalia, având preţuri accesibile la cazare, mâncare şi la bilete la muzee şi tururi organizate. Pot fi vizitate centrul istoric ce datează din anul 300 î.Hr, inclus în patrimoniul UNESCO, portul, lăcaşuri de cult din secolul al XII-lea, străzile în pantă pline cu baruri ”hipster” şi cafenele.

11. Tobago, Trinidad şi Tobago

Chiar dacă această insuliţă nu este foarte frecventată de turişti şi nici foarte ieftină în comparaţie cu alte locuri din Caraibe, plajele sale şi posibilitatea de scufundări îi atrage pe cei aflaţi în căutare de aventuri.

12. Trencin, Slovacia

Trencin este un oraş european mic, situat la poalele unui castel medieval, un loc minunat pentru a fi vizitat, mai scrie Forbes.

13. Luang Prabang, Laos

Laos este un loc liniştit, frumos, cultural şi accesibil, după cum arată Forbes care îl recomandă în acest top.

14. Cairo, Egipt

Urmare a tulburărilor pe plan politic şi a fluctuaţiilor cursului de schimb din Egipt, ”leagănul civilizaţiei este mai ieftin ca oricând”, scriu experţii Forbes.

15. Salar de Uyuni, Bolivia

Bolivia este una dintre cele mai frumoase şi mai subestimate destinaţii din lume. Este ieftină, amuzantă, uşor accesibilă, iar aclimatizarea cu altitudinea merită pentru peisajele sale şi pentru fotografiile uimitoare ce pot fi realizate în acest loc.

16. Moab, Utah, Statele Unite

Zona sudică a Utah din Statele Unite oferă peisaje ”delicioase”, după cum recomandă Forbes. Aflată în vecinătatea a trei parcuri naţionale importante (Arches, Canyonlands, Dead Horse Point), Moab este locul ideal pentru a porni în expediţii în sălbăticie. Pentru costuri reduse, se recomandă rulota sau hotelurile mici care practică preţuri mici în afara sezonului.

17. Antigua, Guatemala

Turiştii aflaţi în căutarea unei excursii potrivite pentru un buget redus în America Centrală, Antigua este locul cel mai potrivit, scrie Forbes, o zonă care abundă în evenimente culturale, dar în care se află şi lacul Atitlan, cu peisaje lăudate în toată lumea.

18. Braşov, România

”În timpul iernii, România este magică”, scrie Forbes care recomandă oraşul Braşov, cu multiplele sale ”facilităţi vestice, la preţuri estice”. Turiştii se pot caza în pensiuni cu tarife accesibile şi pot face excursii în ”Alpii transilvăneni”, dar şi la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti şi la faimosul castel Bran, ”inspiraţia pentru romanul de groază ‘Dracula’, din 1897, al lui Bram Stoker”, după cum se mai arată în articol.

19. Hopkins, Belize

Deşi Belize are reputaţia de a fi cea mai scumpă ţară din America Centrală, este totuşi o destinaţie ieftină în comparaţie cu unele ţări europene sau cu unele state americane. Dincolo de staţiunile mai cunoscute, Hopkins este un paradis caraibian specific având un peisaj natural, plaje cu palmieri şi opţiuni de mâncare şi de cazare simple.

20. Copán, Honduras

Statul Honduras este considerat unul dintre cele mai periculoase din lume, fapt ce alungă majoritatea turiştilor. Însă, potrivit experţilor Forbes, aceasta este o ţară generoasă în peisaje frumoase, în istorie şi cultură. ”Luptele care se dau în oraşe între bande nu afectează destinaţiile turistice”, se arată în articolul care recomandă Copán şi excursiile în peisajul montan exotic unde pot fi vizitate ruine maiaşe şi izvoare termale şi se poate sta în hoteluri cu preţuri pentru toate buzunarele.

21. Tbilisi, Georgia

Georgia este o ţară deseori trecută cu vederea de turiştii aflaţi în căutare de destinaţii ieftine, însă cei care au vizitat oraşul Tbilisi îl laudă pentru bisericile ortodoxe cu arhitectură medievală şi pentru mâncarea locală gustoasă.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti, dizolvate – deciziile publicate în Monitorul Oficial
Companiile Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti, dizolvate – deciziile publicate în ...
Deciziile acţionarilor Companiilor Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti privind dizolvarea şi lichidarea acestora au fost publicate recent în Monitorul Oficial.......
Criza submarinelor – Miniştrii de externe ai UE şi-au exprimat la New York solidaritatea cu Franţa împotriva SUA
Criza submarinelor – Miniştrii de externe ai UE şi-au exprimat la New York solidaritatea cu Franţa împotriva SUA
Ţările membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat luni, la New York, sprijinul în favoarea Franţei şi împotriva Statelor ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021
Euro rămâne aproape de maximul istoric în faţa leului şi azi.
Cartuşul de cerneală pe care îl găseşti la uşă înainte să se golească cel din imprimantă
Cartuşul de cerneală pe care îl găseşti la uşă înainte să se golească cel din imprimantă
Cererea de echipamente de imprimare acasă a crescut în cei aproape doi ani de pandemie COVID-19. Este efectul direct al ...