Bugatti va produce spectaculosul Bolide în serie limitată

Oficialii Bugatti au anunțat la Monterey Car Week că spectaculosul concept Bolide va fi produs în serie limitată, fiecare vehicul costând patru milioane de euro.
Robert Stan - Dum, 15 aug. 2021, 08:47
Bugatti va produce spectaculosul Bolide în serie limitată

Veștile din acest an de la Monterey Car Week sunt, parcă, mai spectaculoase decât oricând. După ce am aflat că Lamborghini va produce și comercializa un nou Countach, a venit timpul celor de la Bugatti să uimească.

Culmea, ambele vești au venit de la același om, Stephan Winkelmann, încă președinte al cuplului Bugatti – Lamborghini din grupul Volkswagen. E drept că, în doar câteva luni, destinele mărcii Bugatti vor fi gestionate de croatul Mate Rimac, șeful companiei care a devenit parte a consorțiului Rimac – Porsche și a preluat marca franceză de lux.

De altfel, faptul că marca Bugatti este caracterizată de lux, exclusivism și sportivitate garantată de motoare imense, mari consumatoare de benzină, este unul dintre motivele care au împins grupul german să o externalizeze. Cum marele Volkswagen se mândrește cu trecerea rapidă la mașini nepoluante, deținerea unei mărci care etalează în fața publicului vehicule propulsate de motoare W16 alimentate cu combustibili fosili putea crea neînțelegeri.

În acest context, nu trebuie uitată declarația lui Mate Rimac din momentul anunțului formării companiei Rimac-Bugatti. Acesta explica jurnaliștilor că tranzacția este menită să „elimine unele distrageri” de la țintele Volkswagen AG. Croatul considera că marca franceză de lux este ca un ceas mecanic scump – un simbol al statutului.

Revenind la anunțul de la Monterey Car Week, acolo unde Stephan Winkelmann a dezvăluit planurile companiei franceze în privința Bolide, este demn de luat în seamă faptul că modelul va fi livrat clienților într-o serie limitată de doar 40 de exemplare (iată, din nou, asemănarea cu ceasurile mecanice de lux) începând cu 2024.

Chiar dacă va fi produs în serie – dacă 40 de vehicule pot însemna serie – și vândut doritorilor, Bugatti Bolide nu va putea fi utilizat pe șosele, ci doar pe circuite. „Siguranța clienților este întotdeauna prioritatea noastră principală. Prin urmare, am decis să le oferim zile exclusive de pistă pentru a garanta un mediu sigur în orice moment și pentru a arăta treptat clienților performanța uluitoare a Bolide”, a explicat Stephan Winkelmann.

De ce este atât de special acest Bugatti Bolide? Pentru că a fost dezvoltat conform filosofiei francezilor de a crea mașini „form follows performance”. Mai exact, mașina a fost construită în jurul motorului său. Astfel, spectaculosul Bolide poate scoate toate resursele din motorul său W16 de 8.0 litri. De exemplu, în ciuda faptului că în varianta care va fi comercializată se va utiliza benzină de RON 98 în loc de cea RON 110 cu care a fost calculată puterea conceptului inițial din 2020 (1.850 CP), utilizatorii vor avea la dispoziție nu mai puțin de 1.600 CP.

Cu o greutate totală de doar 1.450 kg, Bugatti Bolide va avea un raport greutate/putere fenomenal de 0,9 kg/CP.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...