Buget 2014: Cota unică rămâne la fel. Cresc garanţiile pentru IMM-uri

Bugetul pe 2014 prevede în zona economico-financiară păstrarea cotei unice, cofinanţarea tuturor fondurilor europene şi creşterea garanţiilor pentru IMM-uri, a declarat premierul Victor Ponta marţi, în cadrul prezentării bugetului în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.
Economica.net - mar, 03 dec. 2013, 09:58
Buget 2014: Cota unică rămâne la fel. Cresc garanţiile pentru IMM-uri

‘În ceea ce priveşte zona economică, bugetul pe 2014 prevede păstrarea cotei unice, creşterea garanţiilor pentru IMM-uri şi ajutoare de stat pentru crearea de locuri de muncă, cofinanţarea tuturor fondurilor europene, investiţiile pentru proiecte locale. Investiţii, încă insuficiente pentru necesitatea de dezvoltare a comunităţilor cele mai defavorizate din România, avem prevăzute circa două miliarde de lei’, a arătat Ponta.

El a reamintit că în 2010-2011 acest buget era mai mare şi totuşi insuficient. ‘Faptul că acum cei care aveau atunci bugete mai mari pentru autorităţile locale ne critică pentru simplul motiv că folosim aceşti bani în mod egal, indiferent de criteriul politic, este un argument pe care, evident, putem să-l respingem’, a punctat premierul.

Potrivit acestuia, o altă măsură economică pentru 2014 este păstrarea TVA redus la pâine.

‘De asemenea, avem posibilitatea ca în cursul anului 2014 să decidem împreună, la propunerea Guvernului, dumneavoastră, Parlamentul, în ce domeniu, ce anume din produsele agroalimentare trebuie să constituie următorul pas, după panificaţie, pentru reducerea TVA-ului’, a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a adăugat că prin legea bugetului de stat vor fi finanţate sectoare strategice care în anii precedenţi au fost mult mai slab finanţate.

‘Ministerul Sănătăţii are un surplus de 2,5 miliarde de lei, surplus absolut necesar pentru continuarea şi dezvoltarea proiectelor din acest domeniu. La Educaţie, peste 300 de milioane de euro au fost realocate pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură în şcolile aflate în acest moment în patrimoniul autorităţilor locale. De asemenea, este prevăzută în buget creşterea subvenţiei pentru cămine şi plata, aşa cum spuneam, a tuturor drepturilor salariale câştigate de profesori împotriva Guvernului Boc’, a afirmat premierul.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...