Bugetul 2014 trece de votul parlamentului

Parlamentul a votat pe repede înainte textul legii bugetului de stat şi a trecut la amendamentele din anexele legii. Până la această oră, toate amendamentele, indiferent de subiect, au fost respinse.
Economica.net - mar, 03 dec. 2013, 15:23
Bugetul 2014 trece de votul parlamentului

La şedinţă au fost prezenţi 338 de parlamentari, 242 fiind absenţi. Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. El a declarat, în această săptămână, că speră ca dezbaterile să se finalizeze până la Sfântul Nicolae.

Singurul eveniment notabil a fost propunerea fostului ministru Ialomiţianu de majorare a sumei veniturilor bugetare estimate pentru 2014, în urma creşterii taxelor.

„Bugetul e subevaluat la partea de venituri. Pentru că guvernul a majorat şi impozitele, şi taxele şi reduce şi evaziunea fiscală”. Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, i-a replicat în plen că „dacă veniturile vor fi mai mari le vom cuprinde în rectificarea bugetară”.

Textul legii bugetului a trecut de plenul Parlamentului fără probleme. La această oră sunt dezbateri pe anexe. Mult spus dezbateri, pentru au fost respinse toate amendamentele propuse până la această oră.

Valeriu Zgonea a spus în timpul şedinţei că va sta în Parlament până la ora 12.00.

Bugetul de stat pentru 2014 se stabileşte la venituri în sumă de 100,869 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 119,197 miliarde lei, cu un deficit de 18,328 miliarde lei, conform proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Deficitul bugetului general consolidat exprimat ca procent în Produsul Intern Brut este în anul 2014 de 2,2%, iar în anul 2015 este estimat la 1,4%.

Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este de 7,3% în anul 2014 şi de 7,2% în anul 2015.



Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...