Bugetul de investiţii al Metrorex, suplimentat cu 246 milioane de lei. Cei mai mulţi bani, alocaţi Metroului de Otopeni

Ministerul Transporturilor a suplimentat bugetul de investiţii al Metrorex pentru anul acesta cu 246,78 milioane de lei, reprezentând contravaloarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Cea mai mare parte din această sumă suplimentară este alocată Magistralei 6.
Anemona Andone - joi, 03 mai 2018, 20:51
Bugetul de investiţii al Metrorex, suplimentat cu 246 milioane de lei. Cei mai mulţi bani, alocaţi Metroului de Otopeni

Investiţiile Metrorex pentru 2018 se ridică la 805,81 milioane de lei, conform proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Ulterior publicării acestui document, Ministerul Transporturilor a aprobat suplimentarea investiţiilor Metrorex cu 246,78 milioane de lei, sumă rezultată din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, se arată într-un răspuns al companiei de metrou pentru un membru al Asociaţiei Metrou Uşor.

Cea mai mare parte din această sumă, respectiv 138 de milioane de lei, este alocată pentru consultanță, exproprieri şi lucrări de structură la Magistrala 6, legătura rețelei de metrou a Municipiului București cu Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni.

Alţi 67 milioane de lei din bugetul suplimentar acoperă investiţii în Magistrala 4 Racord 2. Gara de Nord – Lac Străulesti. Mai exact, acestea vizează lucrări structură şi instalații la Depoul Străulesti şi Park&Ride, dar şi lucrări de refaceri suprafețe.

Restul de 42 de milioane de lei este repartizat Magistralei 5 Drumul Taberei – Pantelimon. Banii urmează să fie folosiţi la lucrări de structură, devieri rețele edilitare, refaceri suprafețe, finisaje, instalații generale, lucrări de refacere suprafețe pe Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, dar şi pentru acțiuni de proiectare (procedura de achiziție servicii de proiectare, încheiere contract și demarare elaborare documentație tehnică) pe Secțiunea Eroilor – Universitate.

Obiectivele de investiţii ale Metrorex se încadrează în lista proiectelor pentru care pot fi utilizate veniturile obţinute din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

România participă la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră de la data aderării (1 ianuarie 2007), potrivit Ministerului Mediului.

Scopul schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (EU ETS) este reprezentat de promovarea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră de către operatorii economici cu activități care generează astfel de emisii, în așa fel încât îndeplinirea angajamentelor asumate de UE sub Protocolul de la Kyoto să fie mai puțin costisitoare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...