1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Bugetul Ministerului Energiei a fost aprobat de Comisiile de specialitate din Parlament

Bugetul pentru anul viitor al Ministerului Energiei a fost aprobat, vineri, de Comisia economică, de industrii şi servicii din Senat şi de Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, reunite. Proiectul a fost avizat cu 24 de voturi pentru şi unul împotrivă.

11 dec, 2015 | Agerpres

Ministerul Energiei va avea anul viitor un buget total de 443,6 milioane de lei, cu 56% mai mic decât arată execuţia preliminată a acestui an, potrivit proiectului de buget pe 2016. Anul acesta, ministerul a avut un buget total de 1,01 miliarde de lei.

Din totalul bugetului pentru anul viitor, 204 milioane de lei reprezintă alocări de la bugetul de stat, sumă în scădere cu 63,2% faţă de anul trecut. Banii de la bugetul de stat reprezintă 46,31% din totalul bugetului ministerului, iar restul sunt venituri proprii, scrie Agerpres.

Totodată, din totalul bugetului, cheltuielile cu personalul scad cu 8%, până la 14,9 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu bunuri şi servicii vor fi mai mari cu 48%, ajungând la 14,5 milioane de lei.

Ca priorităţi pe termen mediu ale Ministerului Energiei, în proiectul de buget se menţionează continuarea programului nuclear, programul de închidere a minelor neviabile, dar şi programul de modernizare a sectorului de producere a energiei electrice.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a anunţat că bugetul de stat pentru 2016 este fundamentat pe venituri de 231,12 miliarde de lei, în creştere cu 1,6% faţă de 2015, şi pe cheltuieli de 252 de miliarde de lei, cu 6,8% peste cele din 2015. Deficitul estimat este de 2,95% din PIB, la o creştere economică de 4,1%.

Dezbaterile în comisiile permanente reunite asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016 au început vineri dimineaţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO