Bugetul pentru participarea la EXPO Milano 2015, cu peste 2 milioane de euro mai mic decât la Shanghai

Bugetul pentru participarea României la expoziţia universală EXPO Milano 2015 va fi cu peste 2 milioane de euro mai mic decât cel pentru expoziţia din 2010, de la Shanghai, motiv pentru care a fost renegociat spaţiul alocat, de la 1910 metri pătraţi la 887 metri pătraţi.
Economica.net - joi, 13 feb. 2014, 21:42
Bugetul pentru participarea la EXPO Milano 2015, cu peste 2 milioane de euro mai mic decât la Shanghai

Ministerul Afacerilor Externe, care coordonează procesul de pregătire şi participare la expoziţia universală EXPO Milano 2015 din Italia, a lansat competiţia de idei pentru designul pavilionului României la 4 februarie, termenul de depunere a dosarelor expirând la 18 februarie. Câştigătorul va fi anunţat la 10 martie şi va primi 13.000 de euro pentru prezentarea conceptului şi a unei machete a pavilionului. Totodată, vor mai fi acordate două menţiuni, în valoare de 1.000 de euro, fiecare.

Regulamentul pentru desfăşurarea „Competiţiei de idei” prevede că propunerile vor pleca de la premisa „utilizării cât mai eficiente a suprafeţei alocate pentru crearea unui spaţiu expoziţional care să permită vizitatorilor, în cadrul unei vizite foarte scurte (în general 10-20 minute) să reţină aspecte importante” despre România şi personalitatea românilor.

MAE estimează că pavilionul naţional să fie vizitat de aproximativ 2 milioane de persoane pe durata celor 6 luni ale expoziţiei mondiale, astfel că fluxul de vizitare trebuie să permită accesul a 1.000 persoane/oră.

Bugetul pentru participare este de 3,5 milioane de euro faţă de 5,6 milioane de euro la Shanghai, în 2010, acesta fiind unul dintre motivele pentru care România a renegociat spaţiul obţinut iniţial, de 1910 metri pătraţi, preferând doar 887 de metri pătraţi. Acesta este însă plasat în zona centrală a expoziţiei, care va fi cea mai vizitată, vecinii României fiind Spania, Mexic, Franţa, Israel şi Vatican.

Prin comparaţie, Germania va avea un buget de 50 de milioane de euro, Franţa, de 30 de milioane de euro iar Austria, de 12 milioane de euro.

Participarea este coordonată de către comisarul general pentru România la Expo MILANO 2015, Georgian Ghervasie.

Expo Milano 2015 se va desfăşura în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”.

Potrivit MAE, cele 4 elemente centrale ale expoziţiei – alimente, energie, planetă, viaţă – se regăsesc printre priorităţile guvernamentale ale României: agricultură, energie, infrastructură, inovaţie/creativitate.

Până în prezent, la Expo Milano 2015 şi-au anunţat participarea peste 140 de state, dintre care 62 vor avea pavilion propriu.

Te-ar mai putea interesa și
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că nu s-a reuşit atingerea unui consens cu privire la problema spinoasă a derogării......
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen ...
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Astăzi, magazinele Profi au dobândit calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, informează compania prin intermediul ...
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari și administratorii
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile ...
Persoanele fizice care locuiesc în blocuri alimentate de centrale termice de scară care funcționează cu gaz intră și ...