Bugetul pentru participarea la EXPO Milano 2015, cu peste 2 milioane de euro mai mic decât la Shanghai

Bugetul pentru participarea României la expoziţia universală EXPO Milano 2015 va fi cu peste 2 milioane de euro mai mic decât cel pentru expoziţia din 2010, de la Shanghai, motiv pentru care a fost renegociat spaţiul alocat, de la 1910 metri pătraţi la 887 metri pătraţi.
Economica.net - joi, 13 feb. 2014, 21:42
Bugetul pentru participarea la EXPO Milano 2015, cu peste 2 milioane de euro mai mic decât la Shanghai

Ministerul Afacerilor Externe, care coordonează procesul de pregătire şi participare la expoziţia universală EXPO Milano 2015 din Italia, a lansat competiţia de idei pentru designul pavilionului României la 4 februarie, termenul de depunere a dosarelor expirând la 18 februarie. Câştigătorul va fi anunţat la 10 martie şi va primi 13.000 de euro pentru prezentarea conceptului şi a unei machete a pavilionului. Totodată, vor mai fi acordate două menţiuni, în valoare de 1.000 de euro, fiecare.

Regulamentul pentru desfăşurarea „Competiţiei de idei” prevede că propunerile vor pleca de la premisa „utilizării cât mai eficiente a suprafeţei alocate pentru crearea unui spaţiu expoziţional care să permită vizitatorilor, în cadrul unei vizite foarte scurte (în general 10-20 minute) să reţină aspecte importante” despre România şi personalitatea românilor.

MAE estimează că pavilionul naţional să fie vizitat de aproximativ 2 milioane de persoane pe durata celor 6 luni ale expoziţiei mondiale, astfel că fluxul de vizitare trebuie să permită accesul a 1.000 persoane/oră.

Bugetul pentru participare este de 3,5 milioane de euro faţă de 5,6 milioane de euro la Shanghai, în 2010, acesta fiind unul dintre motivele pentru care România a renegociat spaţiul obţinut iniţial, de 1910 metri pătraţi, preferând doar 887 de metri pătraţi. Acesta este însă plasat în zona centrală a expoziţiei, care va fi cea mai vizitată, vecinii României fiind Spania, Mexic, Franţa, Israel şi Vatican.

Prin comparaţie, Germania va avea un buget de 50 de milioane de euro, Franţa, de 30 de milioane de euro iar Austria, de 12 milioane de euro.

Participarea este coordonată de către comisarul general pentru România la Expo MILANO 2015, Georgian Ghervasie.

Expo Milano 2015 se va desfăşura în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”.

Potrivit MAE, cele 4 elemente centrale ale expoziţiei – alimente, energie, planetă, viaţă – se regăsesc printre priorităţile guvernamentale ale României: agricultură, energie, infrastructură, inovaţie/creativitate.

Până în prezent, la Expo Milano 2015 şi-au anunţat participarea peste 140 de state, dintre care 62 vor avea pavilion propriu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...