1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Bugetul SUA: Mai multe vize pentru afgani, zero fonduri pentru zidul de la graniţa cu Mexicul

După săptămâni de negocieri între majoritatea republicană şi opoziţia democrată, Congresul Statelor Unite a făcut progrese în vederea unui acord asupra bugetului, care să evite blocarea administraţiei, transmite AFP.

01 mai, 2017 | Agerpres

În documentul care ar urma să fie adoptat săptămâna aceasta de Camera Reprezentanţilor, apoi de Senat nu se prevede finanţarea zidului de la frontiera SUA cu Mexicul, dorit de preşedintele Donald Trump. Bugetul apărării a fost însă mărit cu 25 de miliarde de dolari sau 4,5% faţă de anul fiscal precedent, conform cerinţelor preşedintelui.

Printre capitolele care au primit finanţare, Reuters remarcă acordarea a 2500 de vize speciale suplimentare pentru afganii care au ajutat forţele americane şi care doresc să emigreze în SUA.

Congresul a convenit asupra alocării unui total de 1163 de miliarde de dolari, adică aproape o treime din cheltuielile prevăzute în bugetul federal. Restul de două treimi sunt deja alocate şi nu mai necesită aprobare. Anul bugetar se încheie la 30 septembrie, iar săptămâna trecută legislativul a prelungit cu câteva zile finanţarea administraţiei, pentru a evita un blocaj.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO