1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Bugetul UE: Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE consideră "nerealiste" atât propunerea CE, cât şi cea a Germaniei

Ministrul finlandez al afacerilor europene, Tytti Tuppurainen, a apreciat miercuri că sunt "nerealiste" atât solicitările Germaniei şi a altor state contributoare nete la bugetul UE ca în viitorul cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027 acest buget să nu depăşească procentul de 1% din venitul naţional brut combinat al statelor membre, cât şi propunerea Comisiei Europene (CE) pentru un procent de 1,11%, transmite agenţia Reuters.

16 oct, 2019 | Agerpres

Ministrul finlandez, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a condus negocierile cu statele membre pe tema viitorului cadru financiar multianual, chestiune ce va fi discutată joi şi vineri la summitul european.

Negocierea bugetului UE este mereu o chestiune dificilă, ce provoacă disensiuni între statele beneficiare nete şi contributoare nete. Cele din urmă consideră că în prezent există noi priorităţi pentru viitorul cadru financiar multianual, precum migraţia, apărarea sau mediul, ceea ce ar diminua alocările pentru politicile tradiţionale, respectiv politica de coeziune şi politica agricolă comună. Situaţia este complicată şi mai mult de retragerea Regatului Unit, un stat care a fost contributor net la bugetul comunitar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO