Bulgaria a reuşit să atragă jumătate dintre turiştii, care, în vremuri normale, alegeau Grecia sau Turcia

Bulgaria a reușit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiștii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia, reiese dintr-o analiză realizată de Travel Planner. Pe această destinație s-a coagulat un nucleu de turiști cu venituri medii și peste medie care sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru că sunt obișnuiți cu calitatea din Grecia și Turcia.
Economica.net - mie, 29 iul. 2020, 07:46
Bulgaria a reuşit să atragă jumătate dintre turiştii, care, în vremuri normale, alegeau Grecia sau Turcia

„Cei care merg în Turcia și în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinație pentru turiștii români, nu solicită testele PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere pentru că nu s-a reportat niciun caz de covid-19 pe litoralul bulgăresc și reprezintă una dintre cele mai sigure destinații europene. Piața s-a schimbat destul de mult, iar cele mai căutate sunt hotelurile de calitate. Turiștii care merg acum în Bulgaria sunt mai pretențioși, cu venituri de la medie în sus, și caută hotelurile de 5 stele, de lanț, cele de 4 stele sau hotelurile unde au fost mulțumiți de calitatea serviciilor. Mare parte din clientela din Bulgaria – poate chiar 50% dintre turiștii actuali – nu a mai fost pe litoralul bulgăresc până acum. Pentru că Bulgaria este în general o destinație pentru familii, observăm o creștere a segmentului pentru cupluri. Ei constituiau clientela pentru Turcia si Grecia”, a declarat Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner. 

În general, turistul care s-a reprofilat pe litoralul bulgăresc are venituri de minimum 800-1.000 de euro pe lună, pe membru adult. Face parte dintr-o familie cu cel puțin un copil și provine din marile orașe ale României. Pentru vacanță, este interesat de hotelurile de 4 și de 5 stele, de lanț, având în vedere că este prima oară când vine pe litoralul bulgăresc. Turistul este destul de precaut și preferă să aleagă last minute pentru a reduce cât mai mult riscul de evenimente neprevăzute.

Deși stă la all inclusive este dispus să cheltuiască pentru servicii extra la hotel dar și pentru ieșiri în oraș, pe mese la restaurantele din stațiune pentru a experimenta tradițiile culinare locale.

„Numai în ultimele două luni, am avut parte de peste 1800 de clienți care au renunțat la Grecia și Turcia pentru a veni în Bulgaria în lunile august și septembrie. În continuare, ne așteptăm ca acest număr să crească, mai ales că nu sunt puțini hotelierii bulgari care au păstrat calitatea serviciilor, deși în general există o scădere a calității serviciilor datorită acestor reduceri de până la 40%. Cu toate acestea, Bulgaria continuă să aibă un raport calitate-preț foarte bun. Sunt multe hoteluri de calitate, în regim all inclusive, care aduc aminte de resorturile turcești”, a mai spus Sebastian Constantinescu.

Ce hoteluri aleg turiștii

În Bulgaria au început să apară resorturi în genul celor turcești, cu camere mari, cu servicii all inclusive de calitate, precum Reina del Mar din Obzor (5 stele), un proiect care se anunță foarte ambițios pentru litoralul bulgăresc.

„În general hotelurile vin cu reduceri last-minute de până la 30%-40%, iar cele care erau orientate către piața din vest, precum lanțurile Griffith sau Riu, care au o cotație foarte bună, acum se orientează mai mult către piața din România și vin cu oferte speciale de reduceri, cum ar fi „Griffith Mareea” din Nisipurile de Aur, care are o reducere de 40% până la sfârșitul verii. Majoritatea hotelurilor au reduceri de 20-40%, media fiind de 30%. Spre deosebire de Grecia, care nu a mai scăzut tarifele și nu mai practică reduceri, deoarece cine vrea să meargă, merge. Bulgarii păstrează un grad de ocupare de 40-50%, dar hotelurile populare, cum ar fi cele din lanțul Griffith, ajung până la 70%”, a mai spus CEO-ul Travel Planner.

Hotelierii din Bulgaria vor să mențină un grad de ocupare de 60%-70% pentru a nu pune presiune asupra calității serviciilor și pentru a putea păstra măsurile de securitate și de distanțare în condițiile actuale.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...