1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Bulgaria: Aproximativ 3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primul semestru din 2017

Aproximativ 3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primul semestru din 2017, o creştere cu 8% faţă de anul trecut, a anunţat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite publicaţia Sofia Globe.

08 aug, 2017 | Agerpres

Informaţia a fost prezentată de Angelkova la o reuniune care se desfăşoară la Burgas, cu tema 'Turism în ape mai curate'.

Înaintea sezonului de vară (ianuarie-mai), 340.000 de turişti străini au venit în staţiunile de la Marea Neagră - Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena - un avans de 3% faţă de perioada similară din 2016. Turismul de la Marea Neagră reprezintă 70% din totalul veniturilor din turism înregistrate în Bulgaria.

De asemenea, Nikolina Angelkova a anunţat că va continua procesul de verificare a plajelor. Cele mai mari probleme sunt legate de lipsa salvamarilor, a explicat ministrul Turismului, care vrea să reglementeze şi cazarea în camping.

Bulgaria se aşteaptă la nouă milioane de turişti străini în 2017, ceea ce ar reprezenta o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când s-au înregistrat opt milioane de vizitatori.

Recent, Angelkova a anunţat că Ministerul bulgar al Turismului lucrează cu marii tour-operatori pentru ca sezonul de vară din 2018 să fie unul de succes.

Datorită expansiunii companiilor aeriene low-cost şi a investiţiilor masive, turismul în Bulgaria s-a dezvoltat semnificativ. Angajatorii bulgari recrutează personal din afara UE, inclusiv Ucraina, Republica Moldova, Belarus şi chiar India şi Bangladesh.

Conform datelor Ministerului bulgar al Turismului, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

În martie, ministrul bulgar al Turismului declara că autorităţile de la Sofia se aşteaptă la o creştere de 10-11% a numărului de turişti români în acest an, în condiţiile în care România a devenit principala sursă pentru turiştii străini care ajung în Bulgaria.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO