1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Bulgaria, Kozlodui: Consorţiu ruso-francez, contract pentru prelungirea duratei de funcţionare a reactorului 5

Centrala nucleară de la Kozlodui a anunţat, joi, că a semnat un contract pentru prelungirea duratei de funcţionare a reactorului 5 de la Kozlodui cu un consorţiu compus din companiile ruseşti Rosenergoatom şi Rosatom Service, alături de compania franceză Electricite de France (EDF), transmite Novinite.

10 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă emis de managementul centralei, durata de funcţionare a Unităţii 5 ar putea fi prelungită cu până la 60 de ani. Comunicatul precizează că o măsură similară urmează să fie luată şi pentru reactorul 6 de la Kozlodui, scrie Agerpres.

Licenţa de funcţionare pentru reactorul 5 al centralei de la Kozlodui va expira la finele lui 2017, iar pentru reactorul 6 la finele lui 2019.

Programul privind prelungirea duratei de funcţionare a reactorului 5 a fost aprobat deja de Agenţia Naţională de Reglementare a Activităţilor Nucleare din Bulgaria, în condiţiile în care acesta constituie o prioritate pentru autorităţile de la Sofia.

Bulgaria a pus în funcţiune prima unitate de la centrala nucleară Kozlodui în anul 1974. Ca parte a memorandumului încheiat între Guvernul Bulgariei şi Comunitatea Europeană în 1999, Unităţile 1 şi 2 au fost deconectate de la sistemul de electricitate pe 31 decembrie 2002, în timp ce Unităţile 3 şi 4 - la data de 31 decembrie 2006.

În prezent, centrala de la Kozlodui dispune de două reactoare tip VVER, cu o capacitate de 1.000 MW fiecare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO