1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Bulgaria: Numărul turiştilor din R. Moldova, Belarus şi Ungaria a crescut pe fondul crizei din Ucraina

Bulgaria a fost vizitată în primele şase luni ale anului de turişti din 50 de ţări care au venit în sejururi organizate, a anunţat ministrul adjunct al economiei, Branimir Botev. Este vorba de peste 2.600.000 de turişti, cifră care nu îi include şi pe vizitatorii aflaţi în tranzit şi pe practicanţii turismului individual care s-au cazat la pensiuni, informează luni BTA.

04 aug, 2014 | Agerpres

Ca rezultat al crizei din Ucraina, Bulgaria a avut mai mulţi vizitatori din Republica Moldova, Belarus şi Ungaria, a menţionat responsabilul bulgar în intervenţia sa de duminică de la Varna.

În general, numărul vizitatorilor străini în Bulgaria în perioada ianuarie-iulie 2014 a fost cu 5,7% mai mare decât anul trecut, a spus Botev, precizând că ţara dispune în prezent de nouă pieţe care trimit în jur de 100.000 de turişti. Străinii manifestă un interes sporit faţă de pachete culturale, de spa şi ecoturism sau combinate.

Pe ţări, numărul turiştilor din Grecia, Rusia şi Marea Britanie a crescut cu circa 4,5%, al celor din Germania cu 9% şi al celor din Turcia cu aproape 14%. Creşterea a fost chiar de 22% în cazul vizitatorilor din SUA, similar cu al celor din Canada, Australia, Elveţia şi ţările baltice.

În plus, recenta lansare de curse aeriene regulate între Varna şi Istanbul a determinat o creştere semnificativă a numărului de vizitatori din Iran, Emiratele Arabe Unite şi China, a mai arătat viceministrul bulgar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO