1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Turism

Bulgaria: Numărul turiştilor străini a depăşit populaţia ţării

În perioada februarie 2016 - ianuarie 2017, aproximativ opt milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria, a declarat marţi ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite Novinite.

10 ian, 2017 | Agerpres

Cifra de opt milioane confirmă estimările precedente conform cărora numărul de turişti străini va depăşi populaţia ţării în perioada februarie 2016 - ianuarie 2017. Conform datelor oficiale, la sfârşitul anului trecut Bulgaria avea o populaţie de 7,15 milioane de persoane.

În fiecare lună din 2016 s-a înregistrat o creştere fără precedent a numărului de vizitatori străini în Bulgaria, iar în cele mai aglomerate luni din timpul sezonului de vacanţă au fost 5,5 milioane de turişti străini, a afirmat Angelkova la televiziunea de stat.

Cele mai recente date arată că 400.000 de cetăţeni străini au petrecut sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou în Bulgaria, numărul turiştilor care au vizitat ţara în această iarnă fiind cu 5-7% mai ridicat decât în anul precedent, a adăugat ministrul Turismului.

Oficialul a anunţat că va efectua o vizită în Rusia pentru a prezenta ofertele turistice din Bulgaria. Autorităţile de la Sofia sunt îngrijorate că tensiunile dintre UE şi Rusia şi criza din Ucraina ar putea duce la o scădere a numărului de turişti ruşi în Bulgaria. Pe de altă parte, sectorul turistic bulgar ar urma să beneficieze de turbulenţele din state ca Turcia şi Tunisia.

Luna trecută, Angelkova a afirmat că se aşteaptă la o creştere de 30-40% a numărului de vizitatori străini în vara acestui an, în special din Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, România şi Rusia.

'Facem eforturi pentru a recâştiga încrederea turiştilor ruşi şi vom continua să fim în topul celor trei destinaţii preferate în sezonul turistic de vară', a afirmat Nikolina Angelkova.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO