1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Bulgaria se aşteaptă ca numărul turiştilor străini să depăşească populaţia ţării în 2016

Bulgaria se aşteaptă ca în acest an numărul de turişti străini să depăşească populaţia ţării, a declarat marţi ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, într-un discurs rostit la Congresul internaţional al civilizaţiilor mondiale şi al turismului modern, ce se desfăşoară la Sofia, transmit FOCUS News şi Novinite.

29 noi, 2016 | Agerpres

'Sectorul turistic din Bulgaria înregistrează o evoluţie fără precedent în acest an. În perioada ianuarie-octombrie 2016 numărul turiştilor străini a ajuns la un nivel record. Vorbim de aproape 7,5 milioane de persoane. Ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului să avem peste opt milioane de vizitatori străini şi, prin urmare, 2016 va fi primul an în care vom avea mai mulţi turişti care vin în Bulgaria decât populaţia ţării', a afirmat Nikolina Angelkova.

De asemenea, oficialul a anunţat că veniturile din turism au urcat cu 14,7% în perioada ianuarie-octombrie 2016, depăşind 5,5 miliarde de leva.

La Congres a participat şi secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO