1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Bulgaria se aşteaptă la aproape 12 milioane de turişti străini, în 2017

Peste 11,6 milioane de turişti străini ar urma să viziteze Bulgaria anul acesta, în creştere cu 11% faţă de anul trecut, vizitatorii din Germania, Marea Britanie, România şi alte state au sosit deja în staţiunile de la Marea Neagră - Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena - a anunţat directorul Institutului pentru analiză în turism, Rumen Draganov, transmite BTA.

29 mai, 2017 | Agerpres

Datorită expansiunii companiilor aeriene low-cost şi a investiţiilor masive, turismul în Bulgaria s-a dezvoltat semnificativ.

Comentând lipsa personalului calificat în turism, Rumen Draganov a explicat că problema nu poate fi rezolvată atât timp cât în această industrie salariul mediu lunar este de 320 de euro în Bulgaria, faţă de 1.400 de euro în alte state europene.

Angajatorii bulgari recrutează personal din afara UE, inclusiv Ucraina, Republica Moldova, Belarus, şi chiar India şi
Bangladesh.

Consiliul naţional al Turismului şi-a stabilit ca obiectiv ca, până în 2026, salariul mediu din sectorul turismului din Bulgaria să ajungă la nivelul din UE.

Conform datelor Ministerului bulgar al Turismului, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

În martie, ministrul bulgar al Turismului, Stela Baltova, declara că autorităţile de la Sofia se aşteaptă la o creştere de 10-11% a numărului de turişti români în acest an, în condiţiile în care România a devenit principala sursă pentru turiştii străini care ajung în Bulgaria.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO