1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Bulgaria şi România, primele în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale şi în luna octombrie

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna octombrie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, o scădere de 1,6% în Uniunea Europeană (UE) şi un declin de 1,9% în zona euro, arată datele publicate, marţi, de Eurostat.

03 dec, 2019 | Agerpres

Cu toate acestea, în rândul statelor membre, pentru a doua lună consecutiv, cea mai puternică creştere a preţurilor producţiei industriale în ritm anual s-a înregistrat în Bulgaria, cu un avans de 3,8%, urmată de România, unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 2,9%, în ritm anual.

De la o lună la alta, luna octombrie 2019 comparativ cu luna septembrie 2019, în România preţurile producţiei industriale au înregistrat o creştere de 0,4%, singurele state membre în care au fost înregistrate creşteri mai mari fiind Belgia (2,3%), Olanda (0,9%), Danemarca şi Spania (0,5%). Comparativ, atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,1% de la o lună la alta.

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat, în octombrie, cu 2,3% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, iar de la lună la lună, octombrie faţă de septembrie 2019, acestea au crescut cu 0,4%.

La nivelul preţurilor producţiei industriale de pe piaţa internă există o creştere de 0,36% în octombrie faţă de septembrie, respectiv un salt de 2,88% raportat la aceeaşi lună din anul anterior. Totodată, pentru piaţa externă, preţurile producţiei industriale au crescut, în octombrie 2019, cu aproximativ 0,46% faţă de octombrie 2018, şi s-au majorat cu 1,35% comparativ cu datele din septembrie 2018.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO