1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Bulgaria susţine ideea unei prezenţe mai puternice în Marea Neagră, însă sub egida NATO - oficial

Ministrul de externe bulgar, Daniel Mitov, a declarat sâmbătă că Bulgaria a promovat mereu ideea unei prezenţe mai puternice şi a exerciţiilor în Marea Neagră, însă sub egida NATO, relatează BTA.

18 iun, 2016 | Agerpres

Mitov a afirmat că Bulgaria nu s-a angajat să participe la niciun fel de format regional şi a subliniat că o dezbatere are loc de mult timp în cadrul NATO cu privire la 'instituirea unei prezenţe mai puternice în bazinul Mării Negre'. Discuţii sunt încă în desfăşurare şi nu s-a luat încă nicio decizie în acest sens, a ţinut să precizeze ministrul.

Şeful diplomaţiei bulgare a afirmat că după anexarea Crimeei şi după sporirea prezenţei militare ruse în bazinul Mării Negre şi în Crimeea, mediul strategic şi cel politic s-au schimbat foarte mult şi, în calitate de alianţă de apărare, NATO are obligaţia de a oferi oportunităţi de descurajare a forţelor de cealaltă parte. El a spus că acest lucru se referă de asemenea la chestiuni legate de securitatea naţională a Bulgariei, pe care guvernul de la Sofia trebuie să le ia în considerare. 'Acesta este motivul pentru care discuţia noastră continuă cu partenerii noştri în cadrul NATO', a mai spus Mitov.

'Acolo unde diplomaţia se termină, începe războiul, iar sarcina mea este ca diplomaţia să continue să funcţioneze şi problemele să fie rezolvate cu ajutorul ei', a mai spus ministrul de externe bulgar, adăugând că nimeni nu intenţionează să se lupte cu nimeni.

'NATO este o alianţă de apărare şi acţionează astfel încât să poată să asigure protecţia aliaţilor săi', a mai spus Mitov

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO