Bulgaria, Turcia şi Grecia, cele mai cerute destinaţii externe de vară. Pe litoral sunt căutate Mamaia, Venus şi Eforie

Mamaia, Venus şi Eforie Nord sunt, după primele praguri de vânzări early-booking, pe primele trei locuri în topul celor mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc, în timp ce pentru extern, cele mai cerute destinaţii de vară au fost Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania şi Italia, a declarat pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDTP), Adrian Voican. 
Economica.net - lun, 22 feb. 2016, 15:57
Bulgaria, Turcia şi Grecia, cele mai cerute destinaţii externe de vară. Pe litoral sunt căutate Mamaia, Venus şi Eforie

‘Faţă de 2015, locul 2 în top vânzări pe staţiuni a fost luat de Venus (anul trecut a fost Eforie Nord). Acest lucru se datorează faptului că staţiunea s-a dezvoltat foarte mult, avem două hoteluri noi, conceptul de all inclusive a fost adoptat de trei hoteluri în Venus. Ca preferinţă a turiştilor legată de tipul hotelului, se păstrează tendinţa de anul trecut, cei mai mulţi români cumpărând vacanţe cu cazare în hoteluri de 4 stele, pe locul doi fiind hotelurile de 3 stele, iar pe locul trei, cele de 2 stele. De altfel, la Târgul de Turism al României vom veni cu oferte speciale pentru toate staţiunile de pe litoral, pentru hoteluri în care s-au făcut investiţii importante pentru modernizare’, a spus Adrian Voican.

Primele praguri de înscrieri timpurii au fost 31 decembrie 2015 şi 31 ianuarie 2016. Pe perioada târgului, la standul Bibi Touring vizitatorii vor avea reduceri speciale pentru rezervările făcute în perioada 25 – 28 februarie 2016 şi pot beneficia de pragul de înscrieri timpurii cu reduceri de 30% pentru rezervări până la 29 februarie 2016.

‘În ultimii ani, Romania a investit masiv în domeniul turismului astfel că noi staţiuni şi pârtii de ski devin din ce în ce mai căutate de turiştii români şi străini, standardele şi calitatea serviciilor fiind din ce în ce mai ridicate. Pe lângă Poiana Braşov sau staţiunile turistice renumite de pe Valea Prahovei apar locaţii de schi cu pârtii noi precum staţiunile Rânca şi Straja cu un domeniu schiabil cu peste 26 de kilometri de pârtii, din care 20 de kilometri cu zăpadă artificială şi de asemenea aici regăsiţi una din cele lungi pârtii din ţară ce poartă acelaşi nume, cu o lungime de 8,1 kilometri şi o diferenţă de nivel de circa 1.100 de metri’, a spus Adrian Voican.

În premieră pentru expozanţii de la Târgul de Turism al României, Bibi Touring lansează programul ‘Excursie de o zi pe drumul vinului’ cu plecare sâmbătă şi duminică din Bucureşti. Programul se organizează pentru expozanţii de la târg (români şi străini), dar şi pentru vizitatori. Preţul programului, 40 euro/persoană, include transport microbuz, vizita cu degustare la o cramă, prânz şi vizita la Conacul Belu.

O atracţie specială care va fi bine vândută la TTR este Dino Parc la Râşnov, cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei şi cel mai nou din întreaga Europă. Preşedintele APDTP apreciază că Dino Parc ,,va atrage un număr mare de turişti dornici să vadă ceva unic în Romania. Cetatea Râşnov reprezintă unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea’. De aceea, la Râşnov se va construi şi un hotel de 5 stele.

Pe lângă Valea Prahovei, vizitatorii au la îndemână oferte tentante şi în alte zone din România precum Valea Oltului, Transfăgărăşan sau Maramureş.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...