1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Bulgaria vrea să atragă două milioane de turişti în sezonul de iarnă

Bulgaria vrea să atragă două milioane de turişti în fiecare sezon de iarnă, scrie luni cotidianul sofiot 24 Ceasa. În prezent, staţiunile de iarnă bulgăreşti sunt vizitate de 600.000 de turişti, dar capacitatea este mai mare, susţin oficialii din Ministerul Economiei şi Turismului.

03 feb, 2014 | Agerpres

În ultimul timp, interesul pentru Bulgaria ca destinaţie de schi este în creştere, au comentat experţii bulgari care au participat la târgul EMITT din Istanbul. În opinia lor, un turist care vine pentru schi cheltuieşte mult mai mult decât unul care îşi face vacanţa pe litoral.

Turcia este o piaţă cu un potenţial mare pentru turismul bulgăresc. În ultimul an, numărul vizelor turistice emise de cele trei consulate bulgăreşti din Istanbul, Bursa şi Izmir, precum şi de ambasada din Ankara a crescut cu 61% faţă de anul precedent.

Ziarul Capital scrie că Bulgaria îşi va promova turismul prin campanii speciale în şase ţări din Europa: România, Rusia, Ucraina, Germania, Polonia şi Suedia. Proiectul, în valoare de trei milioane de euro, este finanţat prin Programul Operaţional Dezvoltare Regională. Campaniile vor avea loc primăvara, când se fac cele mai multe rezervări. De exemplu, cea din România se va desfăşura între aprilie şi iunie. A două fază a acestei campanii va avea loc toamna. cu accent pe turismul de iarnă. Compania care va face campania în România afirmă că va folosi şase posturi de televiziune, presa scrisă şi internetul. Se vor organiza şi conferinţe în cadrul marilor târguri de turism, mai scrie cotidianul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO