1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Bulgaria vrea să colaboreze cu România pentru atragerea de turişti chinezi

Bulgaria intenţionează să negocieze cu ţările vecine, printre care şi România, pentru a atrage un număr mai mare de turişti chinezi, a anunţat sâmbătă ministrul adjunct bulgar al Economiei şi Energiei, Branimir Botev, la un seminar organizat de acest minister, transmite agenţia Novinite.

01 dec, 2013 | Agerpres

Oficialul bulgar a explicat că acordurile cu statele vecine vor fi conforme cu legislaţia Uniunii Europene, iar obiectivul acestora va fi să se încurajeze crearea unor pachete turistice combinate şi elaborarea unor proiecte turistice comune.

Potrivit biroului de presă al Ministerului bulgar al Economiei şi Energiei, Branimir Botev a menţionat România, Serbia şi Macedonia sunt printre partenerii cei mai probabili în această iniţiativă, adăugând că şi alte state vecine care împărtăşesc viziunea Bulgariei privind relaţiile cu China sunt binevenite.

El a subliniat că turiştii chinezi au preferinţe specifice, ei fiind atraşi de acele destinaţii unde găsesc ape minerale, elemente istorice şi culturale, unde pot face cumpărături, se pot distra şi beneficia de servicii de relaxare de tip spa.

Oficialul bulgar consideră că ţara va deveni o destinaţie turistică mai atractivă pentru chinezi dacă îşi va uni eforturile cu România şi Serbia pentru dezvoltarea unor produse turistice care să ofere oportunitatea vizitării mai multor ţări într-un singur circuit.

La respectivul seminar, el a cerut agenţiilor de turism locale ca până la următoarea întâlnire de acest fel din luna ianuarie 2014 să prezinte propuneri pentru crearea unui produs turistic menit să sporească popularitatea Bulgariei, ca destinaţie turistică pentru chinezi pe tot parcursul anului.

Participanţii la seminar au mai discutat şi despre posibilităţile de a găsi vorbitori de limba chineză care să lucreze ca ghizi turistici sau care să-şi desfăşoare activitatea în hoteluri şi în cadrul agenţiilor de turism.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO