1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Bulgaria vrea să preia controlul asupra jocurilor de noroc pentru a creşte gradul de colectare a taxelor

Bulgaria pregăteşte o modificare a legislaţiei pentru a permite statului să preia controlul asupra jocurilor de noroc excluzând actualii operatori privaţi, în încercarea de a creşte gradul de colectare a taxelor, transmite Bloomberg.

23 ian, 2020 | Agerpres

Comisia pentru buget din Parlamentul de la Sofia a aprobat un proiect de act normativ care interzice operatorilor privaţi să mai ofere jocuri de noroc peste trei luni şi care permite organizarea jocurilor de noroc doar companiei de stat Bulgarian Sports Totalizator. În acest proiect de act normativ cheltuielile bulgarilor pentru jocuri de noroc sunt estimate la aproximativ un miliarde de leva (510 milioane de dolari) pe an, adică aproximativ 0,8% din Produsul Intern Brut.

Actul normativ, care poate suferi modificări până la aprobarea finală, a declanşat însă criticile lui Vasil Bozhkov, unul din cei mai bogaţi oameni din Bulgaria şi deţinătorul unui pachet de acţiuni la cea mai mare companie de jocuri de noroc din Bulgaria. Bozhkov a catalogat proiectul de act normativ drept o încercarea de preluare a afacerilor sale.

Autoritatea de audit din Bulgari a demarat miercuri o anchetă asupra activităţii din ultimii cinci ani a operatorilor privaţi de jocuri de noroc, susţinând că statul a pierdut taxe şi comisioane în valoare de 210 milioane leva.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO