Bulgaria vrea să strângă două miliarde de euro din vânzarea de obligaţiuni

Bulgaria intenţionează să strângă două miliarde de euro de pe pieţele internaţionale de obligaţiuni, iar procedura de plasament (bookbuilding) ar urma să fie deschisă marţi, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 15 sept. 2020, 12:25
Bulgaria vrea să strângă două miliarde de euro din vânzarea de obligaţiuni

Potrivit surselor, Bulgaria vrea să îşi consolideze finanţele în contextul pandemiei de COVID-19 şi a organizat luni o reuniune cu investitorii. Intenţia autorităţilor de la Sofia este de a oferi obligaţiuni cu maturitatea de 10 şi 30 de ani.

„Există un interes semnificativ, iar condiţiile de pe piaţă sunt bune. Plasamentul ar urma să înceapă astăzi”, a spus una dintre surse.

„Majoritatea obligaţiunilor care vor fi oferite vor avea maturitatea de 10 ani şi doar o mică parte vor fi obligaţiuni cu maturitatea de 30 de ani”, a declarat cea de a doua sursă.

Ţara vecină a selectat încă din primăvară băncile Citi, JP Morgan Chase & Co, BNP Paribas şi Unicredit pentru a intermedia această emisiune de obligaţiuni, însă până acum nu demarat emisiunea din cauza condiţiilor de pe piaţă.

Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, dar în acelaşi timp şi una dintre ţările membre cu cel mai mic grad de îndatorare, are nevoie de fonduri pentru a finanţa un deficit fiscal estimat la 3% din Produsul Intern Brut în acest an şi, de asemenea, a pus deoparte rezerve de lichidităţi pentru a face faţă impactului economic al pandemiei, scrie Reuters.

Agenţiile de rating S&P şi Fitch atribuie Bulgariei un rating „BBB” cu perspectivă stabilă, un calificativ din categoria „investment grade” (-recomandat pentru investiţii-nr).

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...