Bulgarii de la Euroins Insurance cumpără ERGO România

Grupul bulgar Euroins Insurance (EIG) a convenit să preia patru companii de asigurări din trei ţări europene, respectiv România, Cehia şi Belarus, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Economica.net - joi, 07 mart. 2019, 13:19
Bulgarii de la Euroins Insurance cumpără ERGO România

Toate companiile ce vor fi achiziţionate sunt subsidiare ale asigurătorului german ERGO, unul dintre marile grupuri de asigurări din Europa, parte a concernului Munich Re, unul dintre cei mai mari reasigurători din lume.

EIG va achiziţiona companiile subsidiare ale ERGO din România şi Cehia – asigurări de viaţă, respectiv generale – precum şi compania de asigurări generale din Belarus. Cele două părţi au semnat deja acordurile de achiziţie şi tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobărilor din partea autorităţile de reglementare.

„Achiziţia subsidiarelor ERGO din România, Cehia şi Belarus se potriveşte perfect cu strategia noastră de a ne extinde pe piaţa din Europa Centrală şi de Est (CEE) şi Comunitatea Statelor Independente (CIS), care au un potenţial uriaş de creştere, şi, în acelaşi timp, ne diversifică portofoliul de produse. La rândul său, EIG va aduce în noile sale subsidiare cele mai bune practici dobândite în operaţiunile din cadrul propriei sale reţele şi le va oferi noilor săi clienţi o gamă largă de produse de asigurare de încredere, care vor contribui la dezvoltarea pe mai departe a pieţelor locale”, a declarat Jeroen van Leeuwen, Chief Operating Officer al EIG.

În baza termenilor acordului, EIG va achiziţiona toate acţiunile deţinute de ERGO în aceste companii, inclusiv contractele de muncă ale angajaţilor, portofoliul de clienţi şi sistemele IT. Venitul din prime al celor patru companii preluate de la ERGO de către EIG a însumat 72 de milioane de euro (prime brute subscrise) în 2017. Cu mai puţin de un an în urmă, EIG a achiziţionat tot de la ERGO compania de asigurări de călătorie ERV Ucraina. Părţile au convenit asupra cooperării incluzând transferul de know-how şi posibilitatea de a oferi produse co-branded.

După finalizarea acestei tranzacţii, EIG va deţine operaţiuni în 11 ţări europene, inclusiv propriile subsidiare din şapte state: Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Cehia şi Belarus.

„Suntem încântaţi că am găsit în EIG un cumpărător potrivit pentru toate cele patru subsidiare ERGO din regiunea CEE. Acordul reprezintă un important pas înainte care contribuie la optimizarea operaţiunilor noastre internaţionale, pe care am definit-o ca obiectiv strategic în 2016”, a declarat Alexander Ankel, Chief Operating Officer, ERGO International AG.

În ultimii ani, EIG a achiziţionat direct sau prin subsidiarele sale: subsidiarele din Bulgaria şi Ucraina ale grupului german Talanx care operau sub brandul HDI; business-ul de asigurare din Bulgaria al companiei olandeze Achmea care opera sub brandul Interamerican (inclusiv pentru asigurările de viaţă); operaţiunile din România şi Bulgaria ale grupului australian QBE, portofoliul de asigurări generale de la ATE Insurance România, subsidiara Piraeus Bank; IC Group – unul dintre cei mai mari asigurători din Georgia; ERV Ukraine – compania de asigurări de călătorie din Ucraina deţinută de ERGO, parte a concernului Munich Re; un pachet semnificativ din compania rusă de asigurări RSO Euroins.

Legat de strategia de dezvoltare de a deveni unul dintre grupurile de asigurări de frunte din regiunea CEE/SEE/CIS, EIG va rămâne concentrat pe extinderea prezenţei în această regiune prin achiziţii şi creştere organică, în paralel cu diversificarea portofoliului său de produse şi canale de distribuţie, respectiv menţinerea unui nivel ridicat de lichiditate şi capital.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări care operează în regiunea CEE/SEE/CIS. Compania este concentrată pe oferirea unei game largi de produse de asigurări generale, de sănătate şi de viaţă. Grupul, cu sediul central în Bulgaria, operează în nouă ţări europene şi deţine subsidiare de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează de asemenea în Grecia şi Rusia şi deţine o companie de asigurări de nişă în Spania şi Italia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. În 2017, agenţia internaţională de rating financiar a acordat Euroins România, cea mai mare companie din cadrul EIG, ratingul de asigurător de nivel „BB-” cu perspectivă stabilă. EIG este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, grup independent de top care operează în regiunea CEE/SEE/CIS, listat la bursele din Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria activează în operaţiuni de asigurări, leasing, vânzări auto, management de active şi investiţii.

Te-ar mai putea interesa și
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri RDF îl numește pe Bogdan Vlad, fostul CFO al holdingului, în funcția......
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...