1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

Bundesbank vrea ca ESM să preia rolul de "autoritate fiscală independentă" pentru zona euro

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro - ar trebui să stabilească condiţiile viitoarelor pachete de asistenţă financiară şi să impună reglementări fiscale, preluând unele atribuţii ale Comisiei Europene (CE), se arată în raportul lunar publicat luni de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters.

18 iul, 2016 | Agerpres

Germania caută să exercite un control mai mare asupra banilor cheltuiţi pentru a salva economiile mai slabe din Europa - o temă sensibilă într-o ţară care este cel mai mare contributor la ESM, fondul guvernat de miniştrii de Finanţe din zona euro.

Bundesbank ar dori ca ESM să evalueze perspectivele economice ale statelor care solicită asistenţă financiară şi să identifice necesităţile lor de finanţare.

'Implementarea programului ar trebuie monitorizată în viitor de ESM', se arată în raportul Bundesbank.

Înfiinţat în 2012 ca răspuns la criza financiară globală, Mecanismul European de Stabilitate împrumută bani statelor aflate în dificultăţi financiare, în anumite condiţii. ESM a acordat Greciei împrumuturi semnificative.

Dar condiţiile acordării asistenţei financiare sunt negociată de reprezentanţii CE, BCE şi FMI, cele trei instituţii monitorizând progresele înregistrate de de statele care solicită asistenţă financiară.

Bundesbank apreciază că un ESM consolidat ar putea prelua rolul de 'autoritate fiscală independentă' pentru zona euro, evaluând evoluţiile economice şi îndeplinirea reglementărilor bugetare

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO