1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Burduja, Finanţe: Statul va acoperi pierderi de circa 20% din cifra de afaceri a societăţilor din sectorul Horeca. Diferenţă 2020 faţă de 2019

Schemele de ajutor pentru sectorul HoReCa vor merge pe modelul finlandez, deja aprobat de Comisia Europeană. Guvernul lucrează la o ordonanţă de urgenţă în acest sens, urmând ca statul să acopere pierderi de până la 20% suportate de sectorul horeca din cauza pandemiei, după cum a declarat Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"Schema de ajutor de stat pentru segmentul horeca va urma modelul finlandez care este deja aprobat de Comisia Europeană şi care pare cel mai simplu de aplicat. La fel ca acesta, statul va suporta 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri înregistrată de companiile de pe segmentul horeca în 2020 faţă de 2019. Practic, statul e dispus să acopere 20% din pierderile înregistrate în 2020 de societăţile care activează în HoReCa", a declarat Sebastian Burduja în cadrul conferinţei organizate de Asociaţia Analiştilor Financiari Bancari din România (AAFBR).

Secretarul de stat a arătat că executivul are în lucru o ordonanţă de urgenţă pentru această schemă de ajutor de stat, urmând ca în scurt timp după aceea să apară şi normele metodologice prin Hotărâre de Guvern. Burduja a explicat că primii bani vor veni la începutul anului anului viitor. Totuşi, din discuţiile purtate de Ministerul Finanţelor cu băncile comerciale reiese că instituţiile de credit sunt dispuse să ofere efecte de scontare societăţilor HoReCa pentru a acoperi lipsa banilor până la sosirea ajutorului de stat.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO