1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Burger King preia Tim Hortons pentru 11,4 miliarde de dolari

Lanţul american de restaurante fast-food Burger King Worldwide a anunţat marţi că va prelua lanţul canadian de cafenele Tim Hortons pentru 11,4 miliarde de dolari, în numerar şi acţiuni, tranzacţia urmând să dea naştere celui de al treilea mare lanţ fast-food din lume, transmite AFP.

26 aug, 2014 | Agerpres

O nouă companie mamă va fi creată pentru a regrupa cele două branduri care vor continua să opereze în mod separat. Noua companie va avea sediul în Canada, deoarece aceasta va fi cea mai mare piaţă a noului grup care va avea venituri anuale de 23 de miliarde de dolari şi peste 18.000 de unităţi în aproximativ 100 de ţări.

Potrivit termenilor acordului aprobat în unanimitate de consiliile de administraţie ale celor două companii, pentru fiecare acţiune Tim Hortons, Burger King va plăti 59,73 de dolari în numerar şi 0,8025 acţiuni Burger King. Pe baza preţului înregistrat luni seara de acţiunile Burger King, tranzacţia evaluează întreaga companie Tim Hortons la 11,4 miliarde de dolari.

Cele două companii au mai anunţat că Berkshire Hathaway Inc, firma miliardarului Warren Buffett, va oferi finanţare pentru Burger King. Berkshire Hathaway va investi trei miliarde de dolari într-un pachet de acţiuni preferenţiale, dar nu va fi implicată în gestionarea companiei.

3G Capital, firma de investiţii care în prezent controlează aproximativ 70% din acţiunile Burger King, va avea un pachet majoritar de acţiuni (51%) şi la noua companie rezultată în urma fuziunii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO