Burleanu, preşedinte FRF: Există un risc major să pierdem organizarea Euro-2020

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că România se află în situaţia de a pierde organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, deoarece nu a început să-şi îndeplinească obligaţiile pe care şi le-a asumat în dosarul de candidatură, potrivit News.ro.
Economica.net - mar, 15 mart. 2016, 16:35
Burleanu, preşedinte FRF: Există un risc major să pierdem organizarea Euro-2020

„Nu sunt deloc optimist şi chiar vreau să trag un semnal de alarmă. În momentul de faţă vorbim de un risc major de a pierde organizarea Euro-2020. Asta e realitatea astăzi. Nu avem autostradă care să lege Bucureştiul de Budapesta, nu avem un metrou care să lege Capitala de aeroport. Vorbim de elemente foarte, foarte importante, pe care le monitorizăm cu mare atenţie. Unde stăm mai bine astăzi este în ceea ce priveşte bugetarea pe trei stadioane, Arcul de Triumf, Dinamo şi Rapid (n.r. – patru stadioane, şi Steaua), la CNI, pentru că avem deja studiile de fezabilitate făcute”, a declarta Burleanu, la postul Digi24.

Întrebat cât costă modernizarea stadioanelor, Burleanu a răspuns: „În momentul de faţă nu avem o bugetare foarte clară, fiindcă ai două etape. Una în care schimbi suprafaţa de joc, văruieşti, schimbi scaune şi oferi condiţii de antrenament sau laşi în urmă patru stadioane moderne de fotbal în România. Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Vorbim de o medie de 20.000 de locuri, atunci investiţia ar trebui să ducă undeva la 80-100 de milioane de euro, luând modelul arenei din Ploieşti, de 15.000 de locuri, care nu a costat mai mult de 15 milioane. Banii sunt din bugetul statului pentru moderrnizarea stadioanelor.”

El a precizat că sunt peste 20 de obligaţii luate la nivel de Guvern, dar şi alte proiecte în care federaţia este implicată, de dezvoltare a fotbalului. Totuşi, şeful FRF a afirmat că nu a primit încă din partea UEFA o avertizare privind întârzierea îndeplinirii obligaţiilor.

„Nu am primit încă îngrijorări din exterior pentru că acum trei săptămâni colegii mei din grupul de lucru au mers la UEFA pentru a discuta de această foaie de parcurs pe care o avem de realizat. Primul «deadline» este ca până în 2017 să spunem dacă mai schimbăm ceva la acest stadion (n.r. – Arena Naţională) sau nu. Trebuie să înţelegem că nu fotbalul românesc pierde transmiţând aceste mesaje că suntem incapabili de a respecta nişte promisiuni şi nişte garanţii pe care ni le-am luat. Vorbim de reputaţia României”, a spus Burleanu.

Cu toate acestea, şeful de la Casa Fotbalului a adăugat că a discutat cu reprezentanţi ai guvernului şi a constatat că „lucruile” se mişcă.

„Am discutat (n.r. – cu reprezentanţi ai Guvernului Cioloş) şi suntem încântaţi de cum merg lucrurile. Am văzut o declaraţie a ministrului Transporturilor, care a spus că se apucă de metrou. Pentru că până acum au fost doar promisiuni, că se începe metroul, că va fi gata. Prin urmare, nu pot decât să apreciez că se începe în cele din urmă bugetarea şi studiul de fezabilitate, toate procesele anterioare fazei de construcţie. Analizându-se în acelaşi timp inclusiv o variantă de rezervă, linia ferată care astăzi poate lega Otopeniul de Gara de Nord, dacă se lungeşte”, a declarat el.

În concluzie, Burleanu a spus că nu crede că România mai poate organiza Euro-2020 dacă nu sunt realizate autostrada către Budapesta, legătura dintre aeroport şi Capitală şi Sala Polivalentă, unde ar trebui să fie centrul de presă al CE: „Nu cred că vom mai fi în situaţia de a organiza acest campionat european dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanţii nenumărate, dar nu le respectăm”.

România a primit în 2014 dreptul de a organiza pe Arena Naţională trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...