Bursa a crescut foarte uşor în prima parte a şedinţei. Rulajele au continuat să fie reduse

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,13% în prima parte a şedinţei, revenind foarte uşor după corecţia din precedentele două zile, însă cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că lichiditatea abia a ajuns la 3 milioane lei.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 12:11
Bursa a crescut foarte uşor în prima parte a şedinţei. Rulajele au continuat să fie reduse

Deşi bursele europene au debutat pe roşu, piaţa de la Bucureşti a revenit pe creştere încă din primele minute şi a recuperat o parte din corecţia de peste 1% înregistrată în precedentele două zile. Revenirea a fost lentă, iar punctul maxim de creştere al indicelui general BET-C a fost atins în jurul orei 11:30, când piaţa era cu 0,64% peste închiderea sesiunii anterioare.

Ulterior, piaţa s-a întors aproape de nivelul de marţi.

Astfel, la ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu numai 0,16%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,17% peste închiderea de marţi. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a stagnat, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 0,32% peste nivelul şedinţei precedente.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în imediata apropiere a nivelului de marţi.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3 milioane lei (667.000 de euro), valoare cu 43% sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai tranzacţionate din piaţă, cu operaţiuni de 1,3 milioane lei şi, respectiv, de 797.000 de lei. Aceste titluri au asigurat 70% din rulajul bursei. Cea mai recentă operaţiune cu acţiunile Fondului Proprietatea a fost realizată la 0,5295 lei, preţ în scădere cu 0,09%, iar titlurile SIF Transilvania au coborât cu doar 0,08%, la 0,5975 lei.

Titlurile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au rămas pe creştere, cu 4,29%, fiind cotate la 0,0365 lei. Cotaţia acestor titluri a urcat cu până la 5,4% încă de la deschidere, după ce banca a anunţat rezultatele financiare înregistrate în primele nouă luni.

Carpatica a consemnat un profit net de 12 milioane lei (2,7 milioane euro), iar activele totale au crescut cu 11,24%, la 4,305 miliarde lei.

Investitorii nu au reacţionat vizibil la rezultatele financiare prezentate de Transelectrica (TEL). Preţul acestor acţiuni a scăzut cu 0,35%, la 11,45 lei.

Compania a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 19,2 milioane lei (4,3 milioane euro), de aproape opt ori sub cel din perioada similară a anului trecut, în trimestrele doi şi trei din acest an compania naţională de transport al energiei electrice înregistrând pierderi.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,4%, fiind influenţate de corecţiile înregistrate în sesiunea precedentă bursele din SUA, precum şi de publicarea unor indicatori economici sub aşteptări în zona euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BCE nu renunţă la încheierea măsurilor de sprijin în martie, în pofida ameninţării noii tulpini Omicron
BCE nu renunţă la încheierea măsurilor de sprijin în martie, în pofida ameninţării noii tulpini Omicron
Banca Centrală Europeană încă intenţionează să încheie în martie programul de achiziţionare în regim de urgenţă ...
Exporturile germane de mașini, cu 17% mai mici în trimestrul trei din 2021
Exporturile germane de mașini, cu 17% mai mici în trimestrul trei din 2021
Biroul Statistic Federal din Germania a anunțat că exporturile de mașini ale celei mai puternice economii europene au ...
Cyber Christmas: Turneul de păcănele care oferă 42 de iPhone 13 Pro Max și multe alte premii
Cyber Christmas: Turneul de păcănele care oferă 42 de iPhone 13 Pro Max și multe alte premii
Mr Bit, unul dintre noii jucători din sectorul autohton de cazinouri online, oferă nu mai puțin de 42 de iPhone-uri 13 ...