Bursa a crescut uşor în prima jumătate de oră a şedinţei

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,47% în prima jumătate de oră de tranzacţionare a şedinţei de luni, într-o piaţă unde au fost realizate transferuri cu acţiuni emise de un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - lun, 02 sept. 2013, 08:27
Bursa a crescut uşor în prima jumătate de oră a şedinţei

În primele minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,59%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 0,46%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 0,61%.

Indicele BET-XT s-a plasat cu 0,59% peste închiderea de vineri, iar indicele BET-BK a crescut cu 0,51%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 807.000 de lei (182.000 de euro), faţă de 1,2 milioane lei (265.000 de euro) în primele 15 minute de tranzacţionare de vineri.

Acţiunile Erste (EBS) şi Banca Transilvania (TLV) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 365.000 de lei şi, respectiv, de 322.000 de lei. Aceste titluri au asigurat 85% din rulajul pieţei. Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Erste a fost realizată la 110,6 lei, preţ cu 1,28% peste închiderea de vineri, iar titlurile Băncii Transilvania au avansat cu 1,04%, la 1,455 lei.

Cu acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost operate doar şase transferuri, în valoare cumulată de 19.000 de lei. Preţul a crescut cu 0,59%, la 0,685 lei.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa în urcare cu până la 1,6%, investitorii fiind mai optimişti după publicarea unor date peste aşteptări privind evoluţia sectorului manufacturier din China în luna august. Temerile privind o enetuală intervenţie militară a SUA în Siria s-au mai diminuat după ce preşedintele SUA Barack Obama a decis să solicite aprobarea Congresului privind o intevenţie militară. Congresul va reveni din vacanţă peste o săptămână.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...