1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Bursa a crescut uşor, pe un rulaj dominat de acţiunile Erste şi Fondul Proprietatea

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,36% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă apatică şi unde tranzacţiile cu acţiunile Erste (EBS) şi Fondului Proprietatea (FP) au acoperit peste 85% din lichiditate.

01 aug, 2013 | Mediafax

Rulajul total de pe segmentul de acţiuni era de 8,22 milioane lei (1,86 milioane euro), fiind susţinut şi de patru deal-uri cu titlurile BRD, în valoare de 1,49 milioane lei.

Acţiunile băncii au fost cedate la un preţ de 7,88 lei, în creştere cu 0,38%.

BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a raportat, joi, pentru primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, în creştere cu 58% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%.

La mijlocul şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,48%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,57% peste închiderea de miercuri.

Indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 0,19%.

Totodată, indicele extins BET-XT s-a plasat cu 0,41% peste şedinţa precedentă, iar indicele extins BET-BK a crescut cu 0,22%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Acţiunile Erste Bank (EBS) consemnau un rulaj de 2,68 milioane lei, iar titlurile Fondului Proprietatea au înregistrat un rulaj de 2,36 milioane lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO