Bursa a crescut uşor, pe un rulaj salvat de două tranzacţii cu 3% din acţiunile Ropharma

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,44% în prima parte a şedinţei, în linie cu bursele externe, într-o piaţă liniştită şi unde două tranzacţii cu 3% din acţiunile Ropharma (RPH) au asigurat 73% din lichiditate.
Economica.net - lun, 19 nov. 2012, 11:45
Bursa a crescut uşor, pe un rulaj salvat de două tranzacţii cu 3% din acţiunile Ropharma

Piaţa a fost pe verde chiar din primele minute, însă la fel ca în precedentele şedinţe cei mai mulţi investitori au adoptat poziţii de aşteptare, lichiditatea fiind asigurată doar de câteva acţiuni. La ora 12:50 au fost realizate două tranzacţii direct în piaţa principală cu 3% din acţiunile Ropharma pentru 5,5 milioane lei. Aceste operaţiuni au ridicat vizibil rulajul pieţei, care la mijlocul zilei era de 7,6 milioane lei (1,6 milioane euro).

Cele două tranzacţii cu acţiunile distribuitorului de medicamente au fost realizate la preţul de 0,63 lei, cu 1,1% sub închiderea de vineri.

Lichiditatea pieţei este de aproape trei ori peste rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 2,8 milioane lei (616.000 de euro).

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,53%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,63% peste închiderea de vineri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), avansa cu 0,41%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, era cu 0,68% peste şedinţa precedentă.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,59%.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,3%, revenind de la minimul ultimelor 3 luni, după ce preşedintele SUA, Barack Obama, s-a arătat încrezător că va reuşi să ajungă la un compromis împreună cu Congresul pentru un nou buget.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...