Bursa a crescut uşor, pe un rulaj susţinut de acţiunile Banca Transilvania şi Transgaz

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,58%, la deschiderea şedinţei de marţi, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi Transgaz (TGN) au asigurat trei sferturi din lichiditatea de 3,3 milioane lei.
Economica.net - mar, 07 mai 2013, 08:18
Bursa a crescut uşor, pe un rulaj susţinut de acţiunile Banca Transilvania şi Transgaz

Cei mai mulţi investitori au continuat să adopte poziţii de aşteptare şi nu au intrat la tranzacţionare, astfel că în primele 23 de minute ale şedinţei au fost realizate transferuri cu acţiuni emise doar de un sfert dintre companiile listate.

La ora 10:23, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,34%, în timp ce indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), coborâse cu 0,34%.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,15%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,21% peste nivelul de vineri, dinaintea scurtei vacanţe de Paşte.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. În acelaşi timp, BET-BK include cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 1,29%, fiind susţinut în principal de titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), care au urcat cu 6,52%, pe un rulaj de 10.000 de lei.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,3 milioane lei (780.000 de euro), valoare cu mult peste rulajul de la debutul şedinţei precedente, de doar 318.000 lei (73.000 euro).

Peste 78% din rulajul pieţei a fost asigurat de transferuri cu acţiunile Băncii Transilvania (2 milioane lei, din care un deal de 1,3 milioane lei) şi cu titlurile Transgaz (587.000 de euro).

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu 1,26%, la 1,281 lei, în timp ce titlurile Transgaz au avansat cu 0,23%, la 198,45 lei.

Titlurile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă au consemnat un rulaj de numai 305.000 de lei, ia preţul a scăzut cu 0,3%, la 0,658 lei.

Pieţele vest-europene au deschis ziua în creştere cu până la 0,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
După luni în care tranzacțiile cu locuințe s-au redus, față de anii trecuți, în ultimele luni s-a văzut o creștere a numărului de apartamente vândute. Un motiv pentru care tranzacțiile......
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui ...
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...