Bursa a debutat în stagnare, pe un rulaj foarte redus

Bursa de la Bucureşti a deschis în stagnare şedinţa de luni, într-o piaţă cu un rulaj de doar 110.000 de lei, rezultat din tranzacţii cu acţiuni emise doar de 14 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Economica.net - lun, 26 nov. 2012, 08:56
Bursa a debutat în stagnare, pe un rulaj foarte redus

După primele 15 minute de tranzacţionare, doar doi indici înregistrau variaţii vizibile.

Astfel, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), avansa cu 0,12%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, era în scădere cu 0,36%.

Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni de doar 110.000 de lei (24.000 de euro), sumă din care aproape 80% au reprezentat transferuri cu acţiunile SIF Transilvania (33.000 de lei), SIF Oltenia (27.000 de lei) şi Fondul Proprietatea (27.000 de lei).

Titlurile SIF Transilvania şi acţiunile Fondului Proprietatea au stagnat, la 0,62 lei şi, respectiv, la 0,5325 lei. În acelaşi timp, acţiunile SIF Oltenia au avansat cu 0,15%, la 1,312 lei.

Bursele vest-europene au deschis în scădere cu până la 0,4%, în aşteptarea unei întâlniri a miniştirilor de Finanţe din zona euro pentru a discuta deblocarea următoarei tranşe din ajutorul financiar pentru Grecia.

Grecia aşteaptă încă din iunie următoarea tranşă, de 31 miliarde euro, din pachetul de finanţare externă de 130 miliarde euro acordat de UE şi FMI. Distribuirea tranşei a fost suspendată înaintea alegerilor generale din Grecia din această vară, iar avizul pentru deblocarea banilor a întârziat din cauza divergenţelor politice din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...