Bursa a deschis în creştere nesemnificativă, pe un rulaj salvat de acţiunile Fondului Proprietatea

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere cu doar 0,11% şedinţa de luni, pe un rulaj în revenire uşoară şi asigurat în proporţie de 73% de tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP).
Economica.net - lun, 03 sept. 2012, 07:57
Bursa a deschis în creştere nesemnificativă, pe un rulaj salvat de acţiunile Fondului Proprietatea

În prima jumătate de oră a şedinţei au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de 22 din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea „Internaţionale”. Operaţiunile au cumulat 661.000 de lei, valoare de peste două ori mai mare decât rulajul de la debutul şedinţei de vineri, de 256.000 lei (57.000 de euro).

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a avansat cu doar 0,16%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,28%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

La ora 10:35, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în creştere cu 0,36%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,65% peste nivelul de vineri, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, era în stagnare.

Acţiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 483.000 de lei, iar preţul a crescut cu 0,57%, la 0,53 lei.

Bursele europene au deschis incert şedinţa de luni, după care au început să crească uşor, cu până la 0,5%, investitorii aşteptând semnale din partea băncilor centrale şi guvernelor din SUA, zona euro şi China privind posibile măsuri de stimulare a economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...