Bursa a deschis în scădere uşoară, după opt şedinţe consecutive de creştere

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere cu 0,26%, după opt şedinţe consecutive de creştere, însă volumele de acţiuni tranzacţionate au continuat să fie reduse, astfel că lichiditatea abia a ajuns la 235.000 de lei.
Economica.net - mar, 16 iul. 2013, 08:34
Bursa a deschis în scădere uşoară, după opt şedinţe consecutive de creştere

În precedentele opt şedinţe, indicele general al Bursei, BET-C, a avansat cumulat cu 3,42%.

La fel ca în sesiunile anterioare, atenţia puţinilor investitori prezenţi la tranzacţionare a fost axată numai pe câteva acţiuni, în primele minute ale şedinţei de marţi fiind realizate transferuri cu titluri emise de un sfert dintre companiile listate.

Tranzacţiile au cumulat doar 235.000 de lei (53.000 de euro), faţă de 327.000 de lei (74.000 de euro) la debutul şedinţei precedente.

La ora 10:20, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost în scădere cu 0,56%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,12% sub ziua anterioară.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,29%.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,29%, iar indicele extins BET-BK a stagnat.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste.

Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 81.000 de lei şi, respectiv, de 67.000 de lei. Preţul titlurilor SIF Banat-Crişana a crescut cu 0,71%, la 1,13 lei, iar acţiunile SIF Transilvania au avansat cu 0,91%, la 0,555 lei.

Acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au consemnat al treilea rulaj, fiind realizate doar trei transferuri în valoare cumulată, de 45.000 de lei. Cotaţia acestor titluri a stagnat la 0,64 lei.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa de marţi în creştere foarte uşoară, cu până la 0,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...