1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Bursa a deschis indecis. Acţiunile Erste şi Banca Transilvania sunt cele mai lichide

Bursa de la Bucureşti a deschis sesiunea indecis, într-o piaţă cu un rulaj susţinut în principal de trasferurile cu acţiunile Erste Bank (EBS) şi Banca Transilvani (TLV).

09 aug, 2013 | Mediafax

După primele 40 de minute de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se plasa aproape de închiderea de joi, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în scădere nesemnificativă.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

La ora 10:40, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era cu 0,1% mai jos faţă de închideea de joi, iar indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în scădere cu 0,36%.

În acelaşi timp, indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, fluctua aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente.

Jucătorii au transferat acţiuni de 5,26 milioane lei (1,18 milioane euro), iar cele mai tranzacţionate au fost titlurile Erste (1,72 milioane lei) şi Banca Transilvani (1,54 milioane lei).

Acţiunile europene au deschis în creştere şedinţa de vineri, după ce autorităţile din China au publicat date mai bune decât anticipau analiştii în privinţa producţiei industriale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO