Bursa a deschis sesiunea în scădere uşoară. Acţiunile Romgaz au rămas cele mai tranzacţionate

Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere uşoară, cu 0,52%, într-o piaţă dominată de tranzacţiile cu acţiunile Romgaz (SNG), acoperind 71% din rulaj, dar care însă şi-au temperat creşterea înregistrată în prima zi de tranzacţionare.
Economica.net - mie, 13 nov. 2013, 10:10
Bursa a deschis sesiunea în scădere uşoară. Acţiunile Romgaz au rămas cele mai tranzacţionate

În jurul orei 10:20, acţiunile Romgaz se transferau la o cotaţie de 34,62 lei, cu 0,35% peste nivelul de la închiderea de marţi şi cu 15,4% peste preţul din ofertă. Rulajul era de 3,08 milioane lei.

În prima zi la bursă, titlurile Romgaz au urcat cu 15% , pe un rulaj de 92,5 milioane lei (20,7 milioane euro), volumul de titluri transferate fiind sub rulajul certificatelor de depozit (GDR-uri) Romgaz la bursa de la Londra.

La închiderea pieţei principale de la Bucureşti, pe bursa de la Londra erau transferate 4,55 milioane de GDR-uri, la preţuri între 10,2 dolari şi 10,66 dolari. Valoare aproximativ a fost de 47,7 milioane dolari (peste 158 milioane lei).

Majoritatea titlurilor din ofertă au fost vândute la preţul de 30 lei/acţiune, iar investitorii care au beneficiat de discount-uri (pentru subscrierile de cel mult 10.000 de acţiuni) au cumpărat titlurile la 28,5 lei şi, respectiv, la 29,1 lei.

La momentul transmiterii acestei ştiri, cu certificatele de depozit Romgaz nu a fost înregistrată nicio tranzacţie la Londra.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, afişa o scădere cu 0,54%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se situa cu 0,8% peste şedinţa precedentă.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,31%.

Indicele extins BET-XT a coborât cu 0,27%, în timp ce indicele extins BET-BK a stagnat.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Rulajul pieţei, de 4,33 milioane lei (973.000 euro), a fost acoperit în proporţie de 71% de transferurile cu Romgaz.

Acţiunile europene au deschis în scădere şedinţa de miercuri, înainte de publicarea unor date care ar putea arăta că producţia industrială din zona euro a scăzut în luna septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...