1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

News

Bursa a închis în creştere în prima zi a săptămânii

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti a urcat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii cu 0,47%

22 sep, 2014 | Agerpres

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a urcat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii cu 0,47%, indicele nou lansat Total Return - BET-TR - a crescut cu 0,47%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a înregistrat o scădere cu 0,34%, potrivit Agerpres.

Indicele BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea free-float-ului (cota de acţiuni care se tranzacţionează liber - n. r.) celor mai tranzacţionate 10 companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componentă indicelui.

Rulajul pieţei de acţiuni s-a cifrat la 12,95 milioane de euro (57,02 milioane de lei), cele mai lichide titluri fiind OMV-Petrom - cu tranzacţii de 3,52 milioane de lei, Transgaz cu 3,51 milioane de lei şi Transelectrica cu 2,87 milioane lei.

Au fost realizate tranzacţii cu acţiunile emise de 55 de companii, din care 27 au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, iar 19 au scăzut.

Indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,46%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a urcat cu 0,33%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi s-a apreciat cu 0,69%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,04%, în timp ce ROTX, calculat pe baza preţurilor acţiunilor celor mai reprezentative societăţi listate la BVB, a urcat cu 0,09%. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO