1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Investiţii

Bursa a închis miercuri în urcare uşoară

Rulajul Bursei de Valori Bucureşti /BVB/ a depăşit miercuri 200 milioane euro, în condiţiile în care au fost înregistrate în sistemul bursei şi rezultatele unei oferte publice de răscumpărare de acţiuni Fondul Proprietatea /FP/, derulată între 3 noiembrie şi 2 decembrie.

03 dec, 2014 | Agerpres

Oferta publică face parte din al patrulea program de răscumpărare de acţiuni proprii FP şi a vizat răscumpărarea de la acţionari a 749,998 milioane acţiuni, în valoare totală de 832,497 milioane lei, fiind plătit un preţ de 1,11 lei/acţiune, cu 20,52% mai mult decât preţul de închidere de marţi, 2 decembrie, de 0,9210 lei/acţiune.

În noiembrie, acţionarii Fondului au aprobat cel de-al cincilea program de răscumpărare de acţiuni, care va viza achiziţia unui număr maxim de 227,57 milioane de acţiuni.

Operaţiunile de răscumpărare sunt menite să crească preţul de piaţă prin reducerea cantităţii de acţiuni în circulaţie. Fondurile de investiţii care sunt acţionari la FP sunt interesate să facă profit cât mai rapid din vânzarea acţiunilor lor.

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, ce reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a crescut miercuri cu 0,36%. Indicele BET-TR s-a apreciat cu 0,36%, indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,30%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a urcat cu 0,38%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a crescut cu 0,62%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a câştigat 0,39%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO