Bursa a oscilat foarte uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj de sub 5 milioane de lei

Bursa de la Bucureşti a oscilat uşor în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au rămas pe poziţii de aşteptare, iar tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au asigurat mai mult de două treimi din rulajul de numai 4,8 milioane lei.
Economica.net - vin, 23 aug. 2013, 10:37
Bursa a oscilat foarte uşor în prima parte a şedinţei, pe un rulaj de sub 5 milioane de lei

Cele mai vizibile variaţii au fost înregistrate în prima oră de tranzacţionare. În primele minute piaţa a urcat cu aproape 0,5%, însă după ora 10:20 a început să scadă uşor, iar cel mai redus nivel a fost atins în jurul orei 10:45, când indicele general al Bursei, BET-C, a fost cu 0,23% sub ziua precedentă.

Piaţa a oscilat, ulterior, în imediata apropiere a nivelului de joi, iar la ora 13:00, indicele BET-C era cu numai 0,12% peste închiderea şedinţei anterioare.

În acelaşi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,13%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se situa cu 0,44% peste nivelul de joi.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, era în stagnare.

Fluctuaţii uşoare au înregistrat şi cei doi indici extinşi ai BVB, BET-XT şi BET-BK, care la mijlocul şedinţei flucuau nesemnificativ în jurul nivelului de joi.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Oscilaţiile reduse au venit în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte mici de acţiuni, în prima parte a zilei rulaje de peste 100.000 de lei înregistrând titluri emise de 5 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea acţiunilor internaţionale.

Investitorii au transferat în total acţiuni de numai 4,8 milioane lei (1,1 milioane euro), sumă de trei ori sub lichiditatea din prima parte a şedinţei de joi, de 14,4 milioane lei (3,2 milioane euro). Mai mult de două treimi din rulajul de vineri a fost asigurat de transferuri cu titlurile Fondului Proprietatea, în sumă de 3,2 milioane lei, din care un deal de 2,1 milioane lei.

Cel mai recent transfer cu titlurile Fondului a fost realizat la 0,701 lei, preţ cu 0,14% peste nivelul de joi.

Acţiunile firmei Transilvania Construcţii (COTR) au consemnat al doilea rulaj din piaţă, de 439.000 de lei. Cu aceste titluri au fost realizate cinci operaţiuni, dintre care primele două în valoare cumulată de 426.000 de lei. Aceste transferuri au fost efectuate în jurul orei 12:40, la preţul de 32,75 lei, cu 0,77% peste închiderea de joi. După a treia tranzacţie, preţul a urcat cu 5,23%, la 34,2 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursa de la Londra era în creştere cu 0,2%, piaţa de la Frankfurt era în stagnare, iar bursa de la Paris era în scădere cu 0,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...