Bursa a prelungit programul pentru prelucrarea subscrierilor la oferta Romgaz, la cererea BCR

Bursa de Valori Bucureşti a prelungit programul de prelucrare a ordinelor de subscriere la oferta Romgaz, la solicitarea BCR, unul din intermediarii ofertei.
Economica.net - joi, 24 oct. 2013, 18:38
Bursa a prelungit programul pentru prelucrarea subscrierilor la oferta Romgaz, la cererea BCR

Astfel, pentru datele de 24,25,29 şi 30 octombrie Bursa a prelungit programului până la ora 20:00, iar pentru datele de 28 şi 31 octombrie până la ora 23:30.

Micii investitori care subscriu până la data de 28 octombrie vor beneficia de un discount de 5%, iar pe 31 octombrie se închide oferta.

Programul de subscriere este în fiecare zi lucrătoare între orele 9:00 şi 17:00, respectiv între orele 9:00 şi 13:00 în ultima zi a ofertei.

Consorţiului care intermediază oferta este alcătuit de Raiffeisen Capital&Investment, banca americană Goldman Sachs, Erste şi BCR.

Statul a lansat marţi oferta prin care vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe acţiune, estimând că va obţine între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Până joi la ora 16:45, a treia zi de ofertă, au fost înregistrate 2.261 de ordine pentru 5,262 milioane de titluri, care vor beneficia de discount de 5%, şi 29 de ordine pentru 604.077 de titluri fără discount. Astfel, micii investitori au subscris în primele trei zile ale ofertei 67,6% din tranşa lor (care reprezintă 15% din toate titlurile scoase la vânzare).

Micii investitori beneficiază de discounturi doar pentru primele 10.000 de acţiuni subscrise, nu şi pentru GDR-uri, iar subscrierea se face la preţul maxim, de 32 lei/acţiune.

Discountul va fi de 5% pentru ordinele plasate în primele cinci zile, iar din a şasea zi reducerea va fi de 3% față de preţul final, care va fi stabilit în funcţie de subscrierile investitorilor instituţionali.

Oferta se va încheia pe 31 octombrie, iar acţiunile sunt vândute atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi prin intermediul unor certificate de depozit (GDR-uri) pe piaţa de la Londra.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...