1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Bursa a rămas pe verde la jumătatea şedinţei, pe un rulaj susţinut de acţiunile Erste

ursa de la Bucureşti a crescut cu 0,41% în prima parte a sesiunii de tranzacţionare, într-o piaţă apatică, în care transferurile cu acţiunile Erste (EBS) au acoperit aproape jumătate din rulajul total.

30 oct, 2013 | Mediafax

La ora 13:15, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,37%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,61% peste nivelul de marţi. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,96%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,41%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,51% peste ziua anterioară.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,67 milioane lei (827.000 de euro), lichidiattea fiind susţinută în proporţie de 74% de transferuri cu acţiuni Erste, de 1,74 milioane lei.

Market makerii pe titlurile băncii au ridicat preţul de la BVB pentru a-l aduce la un nivel apropiat cotaţiei de la Viena, unde este piaţa principală a acţiunilor Erste. Astfel, cea mai recentă tranzacţie cu aceste titluri a fost realizată la 114,5 lei, preţ cu 5,4% peste nivelul de marţi.

Bursele europene consemanu creşteri de până la 0,5%, investitorii aşteptând un raport privind numărul de angajaţi din sectorul privat din SUA şi încheierea şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO